2009. október 22., csütörtök

Megvan a Jane Eyre rendezője

A Sin Nobre rendezője, Cary Fukunaga a legesélyesebb a Jane Eyre mozifilm direktori posztjára. A film hátterét Charlotte Bronte híres regénye tölti be és a Ruby Films égisze alatt készül majd el.

A Variety jóvoltából tudhattuk meg, a forgatókönyvet Moira Buffini írja majd. Buffini villámsebességgel lett Hollywood egyik legkeresettebb forgatókönyvírója, Posy Simmonds regényéből megalkotott Tamara Drewe-nak köszönhetően. A film rendezője Stephen Frears volt.

A film egy klasszikus XIX. Századi történetet mesél el egy kormányzónőről, aki szerelembe esik egy szolgájába, aki azonban szörnyű titkokat rejteget.

A Jane Eyre az angolok szemében az egyik legkiemelkedőbb irodalmi alkotás, ami számtalan feldolgozás alapját szolgálta: a BBC minisorozatot készített, ami 2007-ben három Emmy díjat zsebelhetett be. A legismertebb feldolgozás azonban az 1996-os Franco Zefrelli rendezésében készült film, melyben Charlotte Gainsbourg-ot láthattuk tündökleni.

Ez idáig Ellen Page tűnt a legesélyesebbnek a címszerepre, míg nem gondolta meg magát és visszalépett. Jelenleg a rendező, Fukunaga erre alkalmas színésznőt keres.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból