2009. november 29., vasárnap

Az első könnycsepp


Azaz a The Loss of a Teardrop Diamond (Egy gyémántkönnycsepp elvesztése) című filmről van szó, melynek a napokban került ki az első előzetese. A film legfőbb érdekessége, hogy az 1983. február 25-én elhunyt legendás forgatókönyvíró, Tennessee Williams egyik ki nem adott művén alapul.

Williams az egyik legfoglalkoztatottabb forgatókönyvíró volt a XX. század második felében, olyan klasszikusok köthetők a nevéhez, mint az 1951-es A vágy villamosa, az 1956-os Babuci, vagy az 1976-os Macska a forró bádogtetőn. A The Loss of a Teardrop Diamond forgatókönyve is akkoriban keletkezett, azonban hogy, hogy nem eddig nem vitték filmre. A Diamond másik érdekessége, hogy közel 40 éve ez az első Williams szkriptből készült alkotás.

A film Memphisben játszódik, az üvöltő '20-as években, a történet középpontjában egy ifjú hölgy, Fisher Willow (Bryce Dallas Howard) áll, aki megelégeli apja kapzsi életvitelét, és úgy dönt, elhatárolja magát apja világától. Hogy bosszút álljon apján, ráveszi a jóképű, de szegény Jimmy Dobyne-t (Chirs Evans), akinek apja az ő apjának dolgozik, hogy legyen a kísérője az egyik előkelő bálon, melyen muszáj jelen lennie, hogy megkaphassa örökségét nagynénjétől, Corneliától (Ann-Margret). A dolgok azonban rosszra fordulnak, ugyanis Fisher elveszíti nagynénje egyik felbecsülhetetlen értékű gyémántfülbevalóját, és elrablásával Jimmyt kezdik gyanúsítani.

A Diamond a klasszikus Williams-filmek szellemében készült, Fisher karakteréhez pedig olyan legendás színésznők szolgáltatták az ihletet, mint Vivien Leigh, Katherine Hepburn és Elizabeth Taylor.

A The Loss of a Teardrop Diamond december 30-án debütál a New Yorki és a Los Angelesi mozikban, a többi amerikai filmszínházban pedig majd jövő év elején.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból