2009. november 4., szerda

Ez tényleg elég vicces lesz


Az Anna Boden - Ryan Fleck író-rendező páros új filmjének az It’s Kind of a Funny Storynak (Ez egy elég vicces történet) forgatása decemberben kezdődik majd New Yorkban, és nyolc fontos szerepre már megtalálták a megfelelő színészeket is. A film nemzetközi jogait a Focus Features birtokolja, pénzügyileg pedig a Wayfare Entertainment is besegít.

A producer Kevin Misher lesz, aki a közelmúltban olyan alkotások létrejöttében segédkezett, mint a Michael Mann rendezte Közellenségek, vagy a Dito Montiel nevével fémjelzett Bunyó. Misher saját vállalata, a Misher Films révén szállt be a projektbe, a másik producer pedig a Wayfare-es Ben Browning lesz. Az executive produceri posztot Michael Maher és Peter Rawlinson töltik majd be, akik jelenleg a Sanctum nevű 3-D-s alkotáson dolgoznak James Cameron produceri ténykedése mellett.

A film főszereplője a Tara alteregói (The United States of Tara) című sorozatból ismert Keir Gilchrist lesz, de láthatjuk még Zach Galifianakist (Másnaposok), Emma Robertst (aki a hamarosan érkező Valentine’s Dayben is feltűnik majd), az Oscar-jelölt Viola Davist (Kétely), Zoe Kravitzt (A másik én), Aasif Mandvit (Nász-ajánlat), Lauren Grahamet (aki januártól az NBC-s Parenthood sorozat egyik főszereplője lesz) és Jim Gaffigant (Away We Go).

A dramedy forgatókönyve Ned Vizzini 2006-os azonos című regényéből készül, melynek főszereplője a 16 éves Craig (Keir Gilchrist), aki teljesen kiborul a tinédzser korral járó kötelezettségekről, ezért bevonul egy mentálhigiéniás klinikára. Itt viszont azzal szembesül, hogy a fiatalokat nagyon szoros őrizet alatt tartják, és hamarosan azon kapja magát, hogy felnőtt „gyámja” lépten-nyomon követi. Hamarosan az egyik beteg, Bobby (Zach Galifianakis) lesz Craig mentora és támogatója. Craig találkozik egy másik 16 évessel is, Noelle-lel (Emma Roberts). Benntartózkodása alatt a fiú életre szóló barátságokat köt, miközben egyre többet megtanul az életről, a szerelemről és a felnőtté válás nehézségeiről. Viola Davis Dr. Minervát fogja alakítani, a felnőtt páciensek pszichiáterét, Zoe Kravitz lesz Nia, akihez Craig hosszú ideig vonzódik, Aasif Mandvi Dr. Mahmoudot formálja meg, aki szintén pszichiáter, Craig szülei, Lynn és George pedig Lauren Graham és Jim Gaffigan lesznek.

A film Anna Boden és Ryan Fleck harmadik közös mozija lesz a 2006-os Fél Nelson - melynek főszereplője, Ryan Gosling Oscar-jelölést kapott alakításáért- és az év első felében bemutatásra került Sugar után. A produkciós vezető Matthew Plouffe lesz, John Lyons irányítása mellett.

James Schamus, a Focus Features főnöke így vélekedik a filmről: „Anna és Ryan napjaink talán két legjobb független filmesei. Annak az együttérzésnek, melyet minden filmjükben sikerül kiváltaniuk bennünk karaktereiken keresztül, ezúttal különösen fontos szerepe lesz, főleg, hogy ilyen csodálatos színészek fogják majd őket játszani.”

A készülő filmek közül én személy szerint ezt várom az egyik legjobban.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból