2009. november 12., csütörtök

Tovább drágít a Lionsgate

A Lionsgate nem vesztegeti az időt, és máris további mozikban juttatják el legutóbbi, meglepően sikeres független filmjüket. A The Hollywood Reporter úgy értesült, hogy a stúdió 20-tól további 1200 mozit von be legújabb filmjük, a Precious (Drága/Értékes) vetítésére.

A film meglepően impozáns, $1,87 milliós hétvégével robogott be, úgy, hogy mindössze 18(!) moziban vetítették, ami annyit jelent, hogy előadásonként átlagosan 104 025 dollárt gyűjtöttek be, ami az elmúlt 3 év legmagasabb egy előadásra jutó bevétele. Így nem meglepő, hogy Lee Daniels filmjét nagyobb körben is terjeszteni fogják.

A Lionsgate elnöke, Joe Drake szerint „pár ezer további moziról van szó”. A hírek szerint csak a jövő hétvégén további 800-1200 mozi csatlakozik a vetítők listájához.

A Box Office Mojo statisztikai adatai szerint a Precious rendelkezik a valaha volt legmagasabb előadásra jutó bevételével azon filmek közül, melyek legalább 6 moziban futottak, összesítésben pedig ez a 12. helyet jelenti.

Véleményem: ez nem semmi teljesítmény, felkeltették rá az érdeklődésemet, de ide úgyse jut el, úgyhogy majd talán DVD-n.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból