2009. november 11., szerda

Will Smith virágokat szed Algernonnak

Nemrégiben még arról szóltak a hírek, hogy egy tervbe vett Will Smith-film végül meg sem valósul, most pedig úgy tűnik, hogy a színész máris új projekt után nézett, amit meg is talált, melynek címe Flowers for Algernon (Virágok Algernonnak). Létezik ebből azonos címmel képregény, ez ennek lehet a filmes adaptációja, és Will a főszerep mellett a produceri teendőkből is kiveszi majd részét.

Daniel Keyes 1959-ben megjelent könyve megélt már egy mozis feldolgozást, az 1968-as Charly révén, amelyben nyújtott alakításáért Cliff Robertsont Oscar-díjjal jutalmazták. A most készülő feldolgozás a Sony (Columbia Pictures) és Will saját cége, az Overbrook Entertainment közös produkciójában készül majd el.

A történet egy unintelligens férfiről szól, aki a világon elsőként aláveti magát egy intelligencianövelő műtétnek. Az operáció sikerül, melynek következtében 68-ról 185-re ugrik az IQ-ja, ezzel együtt azonban kitaszítottnak érzi magát a társadalomból.

A forgatókönyvíró és a rendező kiléte még nem ismert, azonban egyes hírek szerint Gabrielle Muccino a legesélyesebb, aki már dolgozott együtt Will-lel A boldogság nyomában és a Hét élet forgatásán.

Véleményem: kíváncsian várom mi sül majd ki belőle, nálam befutók a Will Smith filmek, A boldogság nyomában szívszorongató volt, a Hét életről már ne is beszéljük, egyszerűen nem értem, hogy maradt ki az azévi Oscar jelölések közül.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból