2009. december 12., szombat

James Cameron Avatar folytatást tervez

A napokban készült egy interjú a Time Magazine egyik írónőjével, Rebecca Keegannel, akinek hamarosan megjelenik The Futurist: The Life and Films of James Cameron (A jövőbelátó: James Cameron élete és filmjei) című könyve. A beszélgetés során Rebecca arra is kitért, hogy a rendező máris egy Avatar folytatásfilmen töri fejét, illetve arról is beszámolt milyen volt ott lenni a forgatáson:

Semmi korábban látotthoz nem tudnám hasonlítani. Teljesen ledöbbentem, mikor beléptem abba a kis raktárépületbe, és láttam, ahogy ezek a fickók megcsinálnak egy komplett filmet a számítógépen. Se díszlet nem volt, semmi. Olyan volt, mint egy furcsa, posztmodern forgatás.

Arról, hogy miért kellett ennyi idő Cameronnak, hogy újra munkába álljon, és elkészítse a filmet, a következőket osztotta meg:

A Titanic után kivett egy pár év szabadságot. Néhány dokumentumfilmet készített ez idő alatt. És ez az időszak egy kicsit tovább tartott, mint tervezte. Dolgozott közben néhány filmen is, de ezek nem jöttek össze. Tervezett egy képregény adaptációt is, Bright Angel Falling (Ragyogó angyal bukása) címmel, illetve egy Marson játszódó filmet, melybe rengeteg pénzt fektetett. Aztán végül két másik Marsos film készült el, de nem lettek valami jók, így nem lett belőlük semmi. Ezután a Battle Angelön (A harc angyala) kezdett el dolgozni, és mindenki azt hitte, hogy ez lesz a következő filmje. Eltartott neki egy ideig, mire rájött, melyik film lenne a legjobb ehhez az új technológiához. Olyan filmet akart, amire nyugodtan kimondhatják, hogy megérte a belefektetett pénzt.

Itt pedig már el is érkeztünk a folytatásokhoz, amiről Rebecca a következőket mondta:

Az egyik legmókásabb dolog az volt, mikor a tudósok és James Cameron találkozóin vehettem részt, és megbeszélték, hogy milyen is a Pandora bolygó. Az összes tudományos részletet kidolgozták. Lényegében egy teljes Wikipédiányi adatot hoztak össze, hogy meglegyen minden az esetleges folytatásokhoz is. Az biztos, hogy mindegyik jó hosszú lesz majd. Az egyik találkozón elméletben összehoztak egy forgatókönyvet a folytatásokhoz. Cameron reméli, hogy olyan jól fog teljesíteni a film, hogy egy egész franchise-t építhet majd fel rá.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

legyen második rész mert nagyon nagy film:)

Névtelen írta...

Jaja, én is nagyon támogatom az ötletet!!
Hatalmas mozi mániás vagyok, főként a sci-fi-ket szeretem, de ez a Film az eddigi legnagyobb alkotás, ami sztem felülmúlja az összes többi alkotást a világon.

Tehát legyen 2. rész 1000-el, és azt Cameron csinálja!!!

Névtelen írta...

Adná!

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból