2009. december 4., péntek

Mégsem Spielberg rendezi a Harveyt


A Variety tájékoztatása szerint mégsem Steven Spielberg fogja rendezni a Harvey című filmet. A mozi Spielberg első munkája lett volna, mióta a DreamWorks kivált a Paramountból.

Spielberg a héten közölte döntését a 20th Century Foxszal. A stúdió mindent megtett volna, hogy a forgatás már a jövő év elején megkezdődjön. A Fox fizette volna a DreamWorks filmre szánt költségeinek a felét, a Reliance pénzügyi alapítvánnyal kötött új szerződésük bevételeiből. A filmet a Disney terjeszthette volna.

A film a Pulitzer díjas Mary Chase kortárs művének adaptációja lenne. A Harvey a kedves, és hóbortos Elwood P. Dowd és egy hat méter magas, láthatatlan nyúl barátságáról szól, és arról, hogy ez a kapcsolat miként hat hősünk családjára és környezetére. Chase 1944-ben kapta meg a Harveyért a Pulitzer díjat, és 1944-1949 között 1 775 Broadway előadást élt meg a színpadi adaptációja. 1950-ben film is készült belőle a Universal forgalmazásában, Jimmy Stewart és Josephine Hull főszereplésével.

Spielberg Tom Hankst szerette volna megnyerni főszereplőnek, a színészt azonban nem érdekelte a dolog. A rendező és a stúdió ezután Robert Downey Jr.-t szemelte ki magának, aki nem mondott egyértelműen nemet, és megígérte, hogy még egyszer elolvassa a Jonathan Tropper által írt forgatókönyvet, mert egyes részeket másképp képzelt el. Downeynak és Spielbergnek azonban nem sikerült közös nevezőre jutniuk a dologgal kapcsolatban, így a rendező végül kiszállt a projektből.

A Fox 2000 stúdió továbbra is dolgozik a filmen, és még abban is reménykednek, hogy Downey és Spielberg is visszatér majd.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból