2009. december 4., péntek

Robert Duvall tudja, ki ölte meg Don Quixote-ét

A rendező Terry Gilliam jelenleg épp hamarosan érkező új filmje, a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma (The Imaginarium of Doctor Parnassus) promóciós körútján vesz rész részt, amely egyébként Heath Ledger utolsó filmje lesz, és hazánkban január 14-én kerül bemutatásra a mozikban (értékelés tuti várható majd róla).

Ezen körút alkalmával a sajtó képviselőinek elárulta, hogy megtalálta a megfelelő főszereplőt a régóta dédelgetett Don Quixote-ról szóló filmjéhez, a The Man Who Killed Don Quixote-hoz (Az ember, aki megölte Don Quixote-t). Azt természetesen nem osztotta meg a nagyközönséggel, hogy kiről van szó, azonban a Collider.com internetes oldal egyik munkatársának sikerült fényt deríteni a dologra, és a titokzatos színész nem más, mint a legendás Robert Duvall.

Duvall a hírhez nem fűzött semmi különöset, de elismerte, hogy tényleg ő birtokolja a szerepet. Gilliam már nagyon régóta készül előállni egy Don Quixote-és filmmel, anno Johnny Depp főszereplésével szerette volna tető alá hozni a projektet, akkor azonban valamiért meghiúsult, viszont szereplőként láthattuk a 2003-as Lost in La Mancha (Elveszve La Manchában) című dokumentumfilmben.

Az, hogy a forgatást mikor kezdik, még nincs róla semmi infó, de biztosak lehetünk benne, hogy Gilliam igazán kultikus filmet fog készíteni a legendás irodalmi hősről. Amint lesznek újabb hírmorzsák, azonnal jelezzük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból