2009. december 12., szombat

A Summit Szellemírója

A Summit Entertainment tegnap jelentette be, hogy ők fogják forgalmazni az Oscar-díjas Roman Polanski rendezésében készülő The Ghost Writer (A szellemíró) című thrillert. Polanski nevét a producerek között is megtaláljuk, régi munkatársai, Robert Benmussa és Alain Sarde mellett.

A film egy korábbi brit miniszterelnök, Adam Long (Pierce Brosnan) történetét tárja majd elénk, aki az egyik télen elrejtőzött egy kis szigeten, hogy megírja az emlékiratait. Hosszúra nyúló ott tartózkodása miatt, egy úgynevezett szellemírót, vagyis más néven négert (Ewan McGregor) küldenek utána, hogy segítsen neki befejezni könyvét, belevéve Lang feleségét, Ruth (Olivia Williams) és segédjét (Kim Cattrall) egy politikai és szexuális intrikákkal megtűzdelt történetté alakítja át a regényt. Lang távolléte háborús bűnök megkísérlését, és egy múltbéli titka pedig a külkapcsolatok veszélybe kerülését eredményezheti.

További szereplőként találkozhatunk még a filmben Jim Belushival, Robert Pugh-gal vagy épp Tom Wilkinsonnal is. A The Ghost Writer francia-német-angol koprodukcióban készül majd el. Alapját Robert Harris azonos című könyve adja, mellyel tavaly megnyerte a Nemzetközi Thriller Írók díját, a legjobb könyv kategóriában.

A Summit közleményében, melyet Rob Friedman és Patrick Wachsberger a következő áll:

Volt szerencsénk Párizsban megtekinteni a filmet, és teljesen lenyűgözött minket Roman és csapata munkája, megint bebizonyította, hogy egyike a világ legtehetségesebb rendezőinek, és mestere a feszült hangulat megteremtésének. Egy nagyon modern thrillert rendezett, és már alig várjuk, hogy megoszthassuk az észak-amerikai nézőkkel is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból