2010. január 18., hétfő

Értékelés: 51-es bolygó (Planet 51)


Charles Baker kapitány egy, a Földtől nagyon messzi bolygón landol űrhajójával, és úgy hiszi, valami nagyot fedezett fel, egy olyan bolygót, ahol még ember fia nem járt. Úgy gondolja, ő az egyedüli a bolygón, de hamarosan rádöbben, hogy nem, ugyanis kis zöld lények lakják a helyet, akik nem is sokban térnek el az emberektől, sőt, még a nyelvünket is beszélik. Az idegenek épp annyira meg vannak rémülve, mint hősünk, Baker kapitány, akinek célja a hazajutás, és az odáig elvezető út megtétele.

Angol-spanyol animációs mese, aminek úgy döntöttem, hogy adok egy esélyt, és annyira nem is bántam meg. Eléggé ott volt az, hogy klasszikus zenéket szólaltattak meg egyes jeleneteknél. Vidám kis szórakozást nyújtott a maga szintjén, és leszögezem, nem kell tőle DreamWorks, illetve Pixar színvonalat várni. Poénok terén is mutattak pár újat, ami mindenképpen remek, hogy nem egy, már lerágott csontot rágták tovább.

Maga az ötlet sem volt rossz, hogy a jövőben játszódik, egy idegen bolygón, ahol kerék nélküli autók vannak, és egyedi lények lakják, akiknek négy ujjuk, csápjaik, fura frizurájuk és szürke Alien-szerű kutyáik vannak. A szinkronnal most sem volt bajom, bár meséknél nagyon ritka, hogy van, illetve ha már szinkron, az eredeti hangokat olyan neves színészek szólaltatják meg, mint Dwayne Johnson, Jessica Biel, Justin Long, Gary Oldman, Sean William Scott, vagy éppen John Cleese. Továbbá pozitív dolog volt, hogy most nem az űrlények jöttek hozzánk, hanem mi pottyantunk le náluk.

Az viszont nem tetszett, hogy csináltak egy kerekeken mozgó, webkamera-fejű Wall-Et, az kicsit sok volt nekem, de összességében jó szájízzel gondolok vissza rá, úgyhogy a jövőbeli újranézéstől nem fogok elzárkózni. Mint mese, 10/5-öt ér nálam, és nem mert nem volt jó, hanem egyszerűen ennyit tudott, és ez nem egy rossz pontozás egy ilyen animációs próbálkozásnál.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból