2010. január 15., péntek

Golden Globe 2010- A legjobb női főszereplő- dráma kategória

Már csak két nap van hátra az idei Golden Globe gáláig, így mostantól naponta jelentkezünk majd a 1-1 színészkategória jelöltjeivel, akikről néhány szóban megemlékezünk, illetve tippelünk is egyet. Elsőként a legjobb női főszereplőkkel foglalkozunk a dráma kategóriából, tavaly Kate Winslet nyerte a kategória díját az A szabadság útjaiban (Revolutionary Road) nyújtott alakításáért.

Carey Mulligan: A 24 éves brit színésznő a kategória legfiatalabb tagja, aki az Egy lányról (An Education) című filmben nyújtott alakítása okán van itt. Győzelme mindenképpen nagy meglepetés lenne, ugyanakkor az nem kérdéses, hogy övé a jövő.








Emily Blunt: A 27 éves szintén brit színésznő már harmadig jelölését tudhatja magáénak, az előző kettőt 2007-ben gyűjtötte be, a Gideon's Daughterért a díjat is megkapta. Ezúttal Az ifjú Viktória királynőben (The Young Victoria) nyújtott alakításáért van itt, melyben ő játszotta a királynőt.







Gabourey Sidibe: A Precious már több kisebb díjat begyűjtött az idén, és amennyiben a 27 éves színésznő megkapja a Golden Globe-ot, úgy az eddigi legértékesebb trófeával gazdagodna a stáb, bár első ránézésre nem ő tűnik a legnagyobb esélyesnek.








Helen Mirren: A 64 éves színésznőnek ez a 9. (!) jelölése, melyből eddig kettőt váltott díjra, az Elizabethben, és az A királynőben nyújtott alakításért, 2007-ben. Idén a Last Stationért van itt, és alighanem ő tekinthető az egyik legnagyobb esélyesnek.








Sandra Bullock: A másiknak pedig Sandra Bullock, akinek ez a 4. jelölése, ráadásul a vígjáték kategóriában is ott lesz a Nász-ajánlat révén, idén tehát akár duplázhat is. Ebben a kategóriában az amerikai fociról szóló Blind Sidebeli alakításával vívta ki részvételét.







  • függő tippje: Emily Blunt
  • Luke tippje: Helen Mirren

  • függő kis kedvence: Emily Blunt
  • Luke kis kedvence: Emily Blunt
  • függő nagy hiányzója: nincs
  • Luke nagy hiányzója: Penélope Cruz (Megtört ölelések)
A tippünk az a valaki, aki a várakozások alapján a legesélyesebb lehet a díjra, a kis kedvenc az a valaki, akinek a legszívesebben adnánk a díjat, a nagy hiányzó pedig az, akinek szerintünk helye lenne a kategóriában, de valamiért nem fért be.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból