2010. február 13., szombat

Valentin nap

Valentin nap (Valentine's Day)
A Valentin nap mindenkinek más jelent. A szerelmesek többségének életében ez egy szép nap, Kelvin Moore (Jamie Foxx) sportriporter azonban ki nem állhatja, főleg az ideit, ugyanis neki kell beszámolnia az ünnep fejleményeiről, az utca embereit megszólítva, köztük a virágárus Reed Bennettet (Ashton Kutcher), aki viszont valósággal a fellegekben jár, mert szépséges barátnője Morley (Jessica Alba) igent mondott neki. De van itt még rengeteg más érdekes pár és karakter is, az aranylakodalmukra készülő Edgar (Hector Elizondo) és Estelle (Shirley MacLaine), az első együttlétükre készülő Grace (Emma Roberts) és Alex (Carter Jenkins), a suli sztársportolója (Taylor Lautner) és pompomlány barátnője (Taylor Swift), a még csak két hete együtt járó Liz (Anne Hathaway) és Jason (Topher Grace), a társra vágyó sztárfocista, Sean Jackson (Eric Dane), a Valentin napot szívből gyűlölő Kara (Jessica Biel), és még sokan mások, akik aztán valamilyen módon szinten mindnyájan kapcsolatba kerülnek a többiekkel, a szerelem nagy napján.
Még a fentebb felsorolt sztárparádé is csak kb. a fele a filmben feltűnő rengeteg hírességnek, így alighanem Garry Marshall vígjátéka büszkélkedhet a legnagyobb EPJSzSz-szel (Egy Percre Jutó Sztárok Száma). Ugyanakkor már nem ennyire jó hír, hogy ezen szereplők 99%-a igazi klisés, papírmasé karakter, nulla egyediséggél, és ez utóbbi a történetről és a poénokról  is elmondható, mert ezeket bizony már mindenki látta-hallotta legalább 10-szer, még ha nem is ekkora sztárok előadásában. Külön megemlíteném Taylor Swift iszonyat idegesítő karakterét, akitől már az első perc után a falra lehet mászni, annyira irritáló.
Vannak viszont egészen értékelhető alakítások is, az egyik ilyen Emma Robertsé, aki egyébként is az egyik kedvencem, és itt is egy szerethető figurát hozott, illetve Shirley MacLaine és Hector Elizondo párosa, mert ők meg egyszerűen még az ilyen kis szerepekben is képesek valami pluszt adni a filmhez. De a legkellemesebb meglepetést számomra Taylor Lautner játéka szolgáltatta, aki meglepő öniróniával hozza az izomagyú sportoló karakterét, és olyan kikacsintásokat is elejt, hogy nem szeretné, ha megint félmeztelenül fotóznák. A szinkron is jól sikerült, szinte mindenki szokott magyar hangját kapta, akik jól is végezték munkájukat, külön felhívnám a figyelmet Kovács Áronra Rómeó, a rádiós szinkronhangjaként, mert először "tűnt fel" ilyen szerepben.
Hiába azonban a nagy sztárparádé, az egy-két egész kellemes alakítás, mert a történet iszonyat sablonos, unalmas, és minden eredetiséget nélkülöz. Ez ilyen formában semmiképp sem több egy 5/10-nél, és azt hiszem, még így is elég jószívű voltam.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

ehh Luke, azért a NewMoon-t 100szor ütötte... ha az 6/10 volt jóindulattal, akkor ez minimum 600/10 :P

Luke írta...

A New Moon legalább nem volt klisés (ennyire), de ez meg kimondottan egy középszerű közhelyparádé, amit a sok sztár megment valamelyest.

függő írta...

Egy biztos, még DVD-n is halogatós nekem a film, főleg a tavalyi Nem kellesz eléggé után... az mekkora "némafilm" volt.

Névtelen írta...

háth sztm volt benne pár váratlan húzás, egész kellemes volt, pont amit várni lehetett. hiába 2 órás nem kellett azzal foglalkoznom, hogy mikor alszom el, vagy mikor küldöm a következő sms-t mögöttem ülő haveromnak :D már bocs de egy film kössön már le. a new moon max akkor ért volna 3ast!!!! ha meghal a csaj is meg a csávó is benne és vége az egésznek :D Az első után marha nagy csalódás az egész, az izgalmas volt és még le is kötött de ez... legalább normálisan csinálnák meg a könyvet, nem egy unalmas két órás szart "romantikus" "kalandos" formába öltve...
továbbá sztm azt is nézhetjük, hogy a sok híresség szinte ingyen vállalta az egészet, ne várjuk már el, hogy ennyiért oscar teljesítményt nyújtsanak :)

Luke írta...

Én nem is azt várom, hogy Oscar teljesítményt nyújtsanak, egy romantikus vígjátékban eleve nehéz. És nem is volt bajom a sok sztárral, nem az ő hibájuk, hogy olyan karaktert játszottak, amilyet. Egyszerűen ez nem volt egy jó film, legalábbis engem nem kötött le, de ez nem jelenti azt, hogy más nem fogja 5-ször is újranézni.

Ha meg már New Moon, ha összességében nem is volt jó film, azért pl. a vérfarkasos részek meg a Volterrás jelenetek egyáltalán nem voltak rosszak, de az első rész tényleg sokkalta jobb volt.

Crash írta...

Hali!

Hát én úgy mentem be h nem vártam tőle semmit, de egész pozitívat csalódtam ahoz képest, hogy milyen szirupos cucc egész jó volt és csak annyira volt klisés amennyire 1 ilyen romantikus-vígjátéktől elvárható... mert egész sok egyedi húzás volt benne meg jópár poén is.. :) lényeg ami lényeg szerintem egy olyan 7 körülit ért a cucc..
A NeW Moonos dologhoz csak annyit h valóban ahogy te is írtad kb annyi értékelhető dolog volt benne mikor a farkasok átalakultak meg "ugrándoztak" :D anélkül csinálhatnátok neki egy 0-ás kategóriát:P

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból