2010. március 20., szombat

Micmacs - (N)agyban megy a kavarás

Micmacs - (N)agyban megy a kavarásJeaan-Pierre Jeunet az Amelie csodálatos élete és az Elveszett gyermekek városa rendezője ezúttal fegyver gyártókról forgatott filmet, méghozzá az Isten hozott az isten háta mögött című vígjáték főszereplőjével, Dany Boonnal.

Dany egy Bazil nevű fegyvergyártót alakít, akinek életét egyébként is ezek a gyilkos eszközök határozzák meg: apjával egy útszéli felrobbanó bomba végzett, munkáját és pénzét is egy lövedék miatt veszítette el, ugyanis Bazilt fejbe találta egy lövedék. Ezek után már nem is annyira meglepő, hogy hősünk és hasonlóan agyament cimborái olyan mélyenszántó filozófiai kérdéseken agyalnak, hogy be lehet-e rúgni a palacsintaevéstől, vagy, hogy a zebra fehér alapon fekete csíkos, vagy fekete alapon fehér csíkos.

Bazilnak azonban lehetősége nyílik, hogy apjáért és saját magáért is bosszút állhasson, de vajon sikerrel járhat-e egy olyan terv, amit ilyen lökött fazonok találtak ki?

Véleményem: ezzel engem valahogy nem hoznak lázba, egyáltalán, főleg, hogy milyen szép Zs-kat posztere van már. Ez nekem tuti hagyós lesz, talán majd DVD-n. Talán.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból