2010. április 28., szerda

Bill Condon fogja rendezni a Breaking Dawnt

Bill Condon fogja rendezni a Breaking Dawnt

A Summit hivatalosan is bejelentette, hogy az Oscar-díjas Bill Condon lesz a Twilight Saga két részben mozikba kerülő negyedik része, a Hajnalhasadás, vagyis a Breaking Dawn rendezője. A forgatókönyvön Melissa Rosenberg dolgozik.

Erik Feig, a Summit elnöke a következőket mondta:

Stephanie Meyer Hajnalhasadás című könyvének filmre vitele egy alázatos, és intelligens rendezőt kíván, és hiszünk benne, hogy Bill Condon egyenlő arányban jeleníti meg a mérhetetlen kreativitást, és a finom érzelmességet.

Maga az írónő a következőképp kommentálta a hírt:

Nagyon örülök, hogy Bill szeretne velünk dolgozni. Szerintem nagyon jó választás volt, és kíváncsian várom, hogy mit fog kihozni az alapanyagból.

Természetesen maga az érintett is megszólalt:

Nagyon izgatott vagyok, hogy én vihetem vászonra a Saga utolsó darabját. A rajongók jól tudják, hogy ez egy utánozhatatlan könyv, és az a célunk, hogy a filmmel kapcsolatban is hasonlóan vélekedjenek majd.

Condon egyébként a Gods and Monsters című film forgatókönyvéért kapott Oscar-díjat, még 1999-ben, melyet egyébként ő is rendezett. Egyébként is szeret saját szkriptjei alapján dolgozni, jó példa erre a Dreamgirls és a Kinsey. A 2003-as Chicagónak szintén ő írta a forgatókönyvét, ezért Oscar-jelölést kapott.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból