2010. július 25., vasárnap

Értékelés: Újrakezdők- Szerelmes szingli szittert keres (The Rebound)

Újrakezdők- Szerelmes szingli szittert keres

Az egyedülálló anyuka, Sandy akkor döbben rá, hogy férje megcsalta, mikor kisfia születésnapi videóját nézi. Azonnal szedi is cuccait, és két gyerekével New Yorkba költözik. Az új lakás egy kávézó fölött van, ahol gyorsan összebarátkozik az ott dolgozó Arammel. Sandy időhiány miatt megkéri a srácot, hogy vigyázzon gyerekeire, ám nem sokkal később rádöbbennek, hogy a nagy korkülönbség ellenére is vonzódnak egymáshoz, és randizni kezdenek.

Bart Freundlich rendező neve leginkább a Kaliforgia (Californication) című sorozatból lehet ismerős, ugyanis négy epizód dirigálása is fűződik hozzá. További meglepő tény, hogy magát a forgatókönyvet is saját maga vetette papírra, amit nem gondoltam volna a rengeteg klisé miatt. A zenének köszönhetően érkezik olykor egy kis jó kedv, és nevetni való idő, de az első percekben elcsendülő „autóban éneklős” jeleneten kívül sajnos ezt a szálat nem vitték tovább, pedig még elfért volna benne néha. Elég béna lett az a baleset, ami után hazavitte a pasit, nem beszélve, hogy lerágott csont jelenet volt. Ezt soha nem fogom megérteni, ezek mind amolyan rom-kom kellékek, amivel nem is lenne gond, de mindegyikben muszáj ellőni? Ez után azt hittem már nem mehetnek lejjebb a pontjai, de jött a váratlan hír, amit nem lövök el, de igazán kimaradhatott volna, mert csak növeli a film tipikusság faktorát.

El is felejtettem, Catherine Zeta-Jones milyen jó színésznő, olyan régen láthattuk őt filmben, talán a 2007-s Ízlések és pofonokban szerepelt utoljára. Ám most valahonnan elővették, és de jól tették. Aranyossága mellett végig ő tartotta bennem a lelket, hogy ne álljak fel, és neki köszönhető a film közepes hangvitele is, amit pozitívumként kell felfogni. Justin Bartha-t akárhogy is szerettem volna megszokni Zeta-Jones mellé, de egyszerűen az elejétől kezdve unszimpatikus, és ez semmit nem változott a végére sem. A másik poén, hogy az egyszeri randi-társát, jobban el tudtam volna képzelni mellé, hiába csak fabatkányi szerepet írtak neki, viszont ugyanakkor tök hülye karaktere volt, amit még tetéz a gusztustalansága, de ez most mellékes.

Végtére is, aki szereti CZJ-t, annak kötelező darab, engem is ez vitt rá a megnézésére, de senki ne várjon tőle sokat, mert még ha jószívű is leszek se ér többet 10/5-nél, és erre a pontra úgy kell tekinteni, hogy kiszórtam a legmagasabbat, amit elérhet. Nem akarom senki kedvét elvenni, de azért egy trailert nézzetek előtte, mielőtt rászánjátok magatokat.

  • IMDb
  • Magyar bemutató:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból