2010. december 22., szerda

Christian Bale papnak áll

Christian Bale papnak áll

Christian Bale aláírt a Yimou Zhang rendezésében készülő Nanjing Heroes főszerepére, amely a Nanjingi mészárlást mutatja be. Érdekesség, hogy 600 millió yenből, vagyis $90 millió dollárból fognak forgatni, számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Ezen kívül biztatóan hangzik, hogy az effektekért az a Hollywoodi csapat fog felelni, akik A sötét lovag (The Dark Knight) és a Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan) mögött álltak.

A Nanjingi mészárlás 1937-ben történt, amikor a japán csapatok megöltek több ezer kínai állampolgárt az akkori fővárosban, melyről azóta film is készült kínai koprodukcióban, és abban szintén feltűnt John Rabe, a német üzletember karaktere, aki segített több száz kínai menekültnek.

Találkoztam Christiannal Amerikában, és lenyűgözött, hogy máris utána olvasott szerepének”, mondja Yimou Zhang.

Christian egy John nevű papot fog alakítani, aki majd sok kínainak segít megmenekülni a haláltól.

A forgatókönyv alapjait a kínai szerző, Yan Geling rövid története, a 13 Prostitutes of Jinling adja, ami a volt főváros, Nanjing régi nevét viseli, viszont most már Jiangsu Kína fővárosa, ami a keleti parton fekszik.

Yimou Zhang és stábja január 10-től kezdi meg a forgatást Nanjing közelében a republikánus kori (1911-1949) templomban mely hiteles másolata az eredetinek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból