2011. január 13., csütörtök

Paul Greengrass hozza a Martin Luther King Jr. filmet

Paul Greengrass hozza a Martin Luther King Jr. filmet

A Vulture úgy informált, hogy mindössze pár nappal Martin Luther King Jr. születésnapja és a szövetségi ünnep előtt Paul Greengrass bejelentette, hogy következő filmje Memphis címre hallgat, mely Martin Luther King Jr. 1968-as Memphisbeli meggyilkolását és az odáig vezető utat mutatja be.

Paul Greengrass írta a Memphis forgatókönyvét saját kutatómunkája alapján. A film Martin Luther King Jr. életét mutatja be, miközben 1968 tavaszán megpróbálja összehozni a város egészségügyi dolgozóit egy tüntetésre, épp mielőtt meggyilkolták április 4-én. Martin Luther King Jr. mind szakmai, mind magánéletére jellemző volt a rendetlenség: Házassága nem zökkenőmentes, mivel láncdohányos volt, ivott és túlsúlyos volt. Szókimondó volt a vietnámi háborúval kapcsolatban, ami miatt összetűzésbe került Lyndon B. Johnson elnökkel, és mivel elkezdett érdeklődni a munkások és a szegények helyzete iránt, rossz helyzetbe került a feltörekvő fekete mozgalomban.

Scott Rudin állítólag tárgyal Greengrass-szel, hogy a Focus Features berkein belül készüljön el a projekt, viszont ez még ne vegyük készpénznek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból