2011. április 18., hétfő

A Kaliforgia negyedik évadja az HBO műsorán

Május 3-án, dupla epizódokkal érkezik az HBO-ra a Kaliforgia (Californication) negyedik évadja, melyben a főszereplő, Hank Moody végre változtatni kényszerül korábban félresiklott életén. A provokatív jelenetekről azonban így sem kell lemondaniuk a nézőknek, akik számos vendégsztárt is felfedezhetnek az új szezonban.

A kétszeres Emmy- és egyszeres Golden Globe-díjas Kaliforgia 2007-ben indult hódító útjára, akkor sokan az év legprovokatívabb sorozatának nevezték. A történet középpontjában az egykor jobb napokat látott író, Hank Moody áll, aki az elszállt ihletet piálással, drogozással és gyakori szexszel igyekszik pótolni – miközben megpróbál jó apa lenni és a maga módján kötődni gyermeke anyjához, Karenhez.

A Kaliforgia negyedik évadja az HBO műsorán

Az első két évad számos kalandja után Hank a harmadik szezonra egyre mélyebbre süllyed, visszatérő rémálmok kínozzák, a végén pedig a rendőrségen köt ki. A negyedik évad története mindössze hetvenkét órával később kezdődik, mint ahogy a harmadiké véget ért, és jórészt az író rendőrségi ügyével foglalkozik, illetve azzal a csalódással, melyet Hank az általa szeretett két embernek okozott. Közben napvilágra kerülnek olyan dolgok, amelyeket hősünk a világért sem szeretett volna nyilvánosságra hozni: a közönség számára is kiderül, hogy ő írta a Fucking & Punching című könyvet – amelyből most filmet is készítenek –, Karen pedig megtudja, hogy lefeküdt Miával. A nő közben új udvarlóra tesz szert, lánya, Becca csatlakozik egy rockbandához, míg Hank legjobb cimborája, Charlie – korábbi vaszektómiája ellenére – azon aggódik, hogy teherbe ejthette feleségét, Marcyt.

A negyedik évad – a korábbiakhoz hasonlóan – számos sztárvendéget is tartogat, a főhős ügyvédjét például a Kerge város és a Chicago Hope kórház című sorozatokban, majd az HBO Törtetők (Entourage) című szériájában is látott Carla Gugino alakítja. Becca új barátnőjét Lenny Kravitz lánya, Zoë, Karen új pasiját pedig Michael Ealy játssza – utóbbit olyan sorozatokban láthatták a nézők, mint a FlashForward - A jövő emlékei vagy A férjem védelmében. Feltűnik továbbá a számos film mellett Az elnök emberei és a Testvérek című tévés szériákban is látott Rob Lowe (egy híres színészt alakít, aki Hanket alakítaná egy készülő filmben), egy gitárboltban pedig Ozzy Osbourne egykori zenészét, a jelenleg a Black Label Societyt igazgató Zakk Wylde-ot ismerhetik fel a nézők.

A főszerepben továbbra is a kétszeres Golden Globe-díjas David Duchovny látható, aki az X-akták Mulder ügynökeként vált világszerte népszerűvé. Ezenkívül olyan filmekben játszott, mint az erotikus töltetű Vörös cipellők, a Kalifornia - A halál nem utazik egyedül vagy a Zoolander, a trendkívüli. Karent Natascha McElhone alakítja, aki a kilencvenes években a Túlélni Picassót című filmmel alapozta meg a karrierjét, majd láthattuk többek között a Truman show-ban és a Lóvátett lovagokban is. Becca szerepét az 1993-as születésű Madeleine Martin viszi tovább, aki 2003-ban az eddigi legfiatalabb házigazdaként vett részt a Tony-díjak átadó gáláján. Mellettük Charlie (Evan Handler), Marcy (Pamela Adlon) és Mia (Madeline Zima) figurája is megjelenik a negyedik évadban.

Íróként és producerként Tom Kapinos jegyzi a Kaliforgiát, aki korábban egy egészen más hangvételű szériával, a Dawson és a haverok című ifjúsági sorozattal vált ismertté.

A Kaliforgia negyedik évadja az Egyesült Államokban rekordnézettséggel nyitott, így a sorozatot gyártó Showtime már az első epizód után megrendelte az ötödik szezont – melynek tizenkét epizódját el is kezdik forgatni áprilisban. A Kaliforgia 12 részes negyedik évadja május 3-től látható kedd esténként az HBO műsorán – dupla epizódokkal.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból