2011. június 10., péntek

Közlemény: a magyar kalózok miatt a Warner fityiszt mutat Magyarországnak

Tegnap este a Twitteren követőknek csipogtam moziból a hírt, de most jöjjön az InterCom sajtóközleménye:
Szomorú hírt kell közölnünk, ami a helyi filmes üzletágra, és a moziüzemeltetőkre nézve is sajnálatos. Miután az elmúlt néhány hónapban a Sony Pictures, a 20th Century Fox és a Warner Bros. Pictures által forgalmazott filmek az első kalózkópiái mind Magyarországról kerültek fel az internetre, nagy stúdióink közül a Warner Bros. Pictures úgy döntött, hogy nem kockáztat tovább: előzetes terveivel és terveinkkel ellentétben, több filmet nem mutathatunk be az amerikai bemutatóval egy időben, vagy ahhoz nagyon közel - a stúdió ezzel a lépéssel a Magyarországnál jóval erősebb, fontosabb piacok mozis bevételeit próbálja  védeni.

Emiatt új dátumra kerülnek az alábbi filmek:
Förtelmes főnökök – július 28.
Őrült, dilis, szerelem. – szeptember 1.
Végső állomás 5. – szeptember 8.
A Harry Potter és a Halál Ereklyéi II. részt is csak július 15-től, péntektől vetíthetik a magyar mozik (még a már megszokott éjféli előadásokat sem engedélyezi a stúdió).

Véleményem: Mivel heti rendszerességgel moziba járó ember vagyok, így tegnap kicsit felhúztam magam a dolgon. Eddig is azt a nézetet vallottam, hogy aki kamerás cuccot néz, az nem elég igényes, és szerintem a fél filmről lemarad. Ezt most ne vegye senki sértésnek, így gondolom, ez van. Most jöhet a kövezés, mert moziba járok.

Lássuk csak. Ha valaki nem tud eljutni moziba, akkor nem az a megoldás, hogy letölt egy filmet kamerásan, hanem hogy vár fél évet, és szépen megnézi DVD-n. Bár ez csak az én véleményem, de abban nagyon is igaza van az InterComnak, hogy ez a jövőben akár az egész hazai mozihálózatot veszélyezteti. Tudom, hogy ez nagyon sok embert nem érdekel, de azzal legyetek tisztában, hogy mindezt úgy írom, hogy nincs érdekeltségem egyik hazai forgalmazónál sem. Mindössze szeretek, és szeretnék a jövőben is moziba járni, és mondjuk olyan nagy filmeket, mint a Zöld Lámpás, vagy a Transformers 3 jó lenne ha nem itthon kellene 22"-on megnézni.
Köszi azoknak, akik még váltanak mozijegyet!
Update: csak a példa kedvéért, bár ez már egy régebbi fotó.

17 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ohh, hogy a kamerás .... borzalmas, én is azt mondom igénytelen aki olyanokat néz, és most mi mozisok szívunk miattuk, én meghértem, hogy nincsen mindenkinek pénze moziba menni, de a kamos filmeket akkor is, felejtsék el!

Timcsi írta...

Én sem nézek kamerást. Talán egyszer fordult elő, de nem nyerte el a tetszésem:) A pénzen kívül nem igazán értem azokat, akik kamerásan nézik. Én sem járok gyakran moziba, de azért havi egy film simán belefér.

joe cole írta...

Így a kamerás filmeket nézők is megszívják, mert mondjuk az 1 hónapot csúszó filmen is csak akkor lesz Cinedub...
Ezek a csúsztatgatások sokáig nem tarthatók fenn, mert így a magyar forgalmazóknak nem éri majd meg, mert mire moziba kerül a film, már kijön az R5, Dvdrip stb.
Egyébként meg Fuck You Warner és Fuck You Cam-verzió!!!

függő_offline írta...

Látom, nem vagyok egyedül, aminek eléggé örülök. :)))

Szóval, még azt mondja már meg nekem egy olyan ember, aki camokat néz. Ha tegyük fel, nagy Batman vagy tök mind1 milyen rajongó, tényleg megnéz egy filmet kamerásan? Ez komoly? Emléxek, 2008 júliusát írtuk, amikor odakint mozikba került a The Dark Knight és hozzánk csak 3 héttel később jutott el, amiért a hajamat téptem, de egyik kis agytekervényemben sem vetődött fel a gondolat, hogy én azt majd otthon fogom megnézni kutyaszar minőségben. Pedig fórumokon azt olvastam, hogy ilyen meg olyan nagy rajongó vagyok, megnéztem a camot. Hát gratulálok ehhez, komolyan :)

joe cole írta...

Munkahelyen telefonon nézte munkatársam kamerásan az új X-men mozit. A film végeztével azt mondja: a széria leggyengébb része!!! (először hallok negatív véleményt a filmről) Válasz: egy mozijegyet megspóroltál, de egy élménnyel szegényebb lettél.
Warezról kellene kitiltani a camos-verziókat, főleg a szinkeseket.
A Batmant meg minimum BR-en...

függő_offline írta...

joe cole:

Nem értem hogy lehet 2-3"-on filmet nézni. Főleg egy X-Men, aminek a bemutatójából kiderült, hogy azért durva a látvány. Kíváncsi lennék, mit látott abból, amikor Mistique átváltozott és hasonlók. Valószínűleg valami kutyaszarkavargatás jöhetett le neki. Legyen sértődés, leírom: én csak sajnálni tudom az ilyen emberek, és így van, az élmény, amiről beszélsz.

Névtelen írta...

Aki azt írja hogy ki képes olyan rossz minőségben megnézni az adott filmet az csak azt felejti el hogy nem biztos hogy azért tölti le mert annyira kíváncsi a filmre hanem mivel az ilyen kamerás cuccokat sokat töltik ezért nagyon jók az ilyen cuccok arányjavításra is. Tehát a letöltés nem egyenlő a megnézéssel legtöbbjük inkább az arányjavítás céljából tölti ezeket. Vagy a másik Akár hiszitek akár nem nálunk 1 hónapban 1 filmet adnak a moziba mire például a most bemutatott X-Men eljut majd hozzánk arra lesz majd dvd is belőle. Ha most akarnám megnézni utazhatnék oda vissza 50km ami durván 1000FT akkor ehhez jön még a mozijegy 940 FT ha 3d a film az 1290 FT. Ha a párommal megyek az már 2000-2500Ft plusz 1000 ft az útiköltség tehát 3000-3500Ft adjak azért hogy megnézek egy 130 perces filmet ami lehet hogy a végén nem is fog tetszeni. Azért hogy elmehessünk egy 2 órás filmre mindkettőnknek 3 órát kel dolgozunk a munkahelyünkön tehát 6 óra munka fizetésébe kerül egy 2 órás film megtekintése két embernek. Ez menyire normális?Ja és előre szolok én nem nézek kamerás cuccokat ugyanis ki tudom várni azt 3-4 hónapot míg lesz jobb verzió is de azért nem kell egyből elítélni bizonyos embereket mikor a másik oldal is ugyanannyira tehet erről a kialakult helyzetről mint ők őket mért nem piszkálják.

Névtelen írta...

A Cinedub már nem sokáit lesz... Kemény erők vannak az ügyön...

Névtelen írta...

én is sajnálom, de én is tök keveset járok moziba, mert a legközelebbi, ahol premier filmket adnak, az Pécs.kb 100 km. buszjeggyel együtt kb egy film 3000 Ft jönne ki :) így CSAK azokat nézem moziban amik tudom hogy jók lesznek, mert nem akarom h csalódás érjen, és egy rakat pénzt kiszórjak egy film miatt! DE nem nézek kamerás felvett fos minőségű filmet..még akkor se ha nagyon érdekel a film, tudok várni a R5ös verzióig vagy dvd megjelenésig. nekem nincs bajom azzal h letöltik a filmet, mert ki nem tölt le ma vmit? de ha ilyenek történnek, egy kicsit már frusztráló..

Névtelen írta...

Teljesen egyet értek. Messze nem a magyar átlag pénztárcákra van szabva a mozi jegy ára. Én havonta 1-2-szer elmegyek moziba, arra ami igazán érdekel, és megéri azt az 1300-1500 Ft-ot (+ útiköltség. De ha a mozi jegy fele ennyibe kerülne, egész biztos nem csak én járnék sűrűbben moziba. Meglehet nézni egy mozi ünnep alkalmával hányan mennek el. Mert ma ha egy két gyerekes család el akar menni moziba az minimum 5000 ft csak maga a jegy, és akkor még üdítő popcorn útiköltség.. 10000 alatt nehéz megúszni. Az meg rengeteg magyar forint 2 óráért.
Egyébként nem a film letöltőit és azok megnézőit kéne ostorozni, megvetni. (Az mennyivel jobb ha megvárod a dvdrippet és azt töltöd le és nézed meg? Ugyanúgy "lopsz". :D ) A reales készítői 1-2 hetet várhatnának míg felteszik a cam-es verziók. Persze ott is megy a verseny. De ha ennyit tennének már nem szúrná talán annyira a kiadók szemét a dolog.

függő_offline írta...

Névtelen 10:48 és Névtelen 11:37 >> Igaztok van, tényleg nem kevés pénzbe kerül manapság egy mozizás, pláne ha barátnővel mész és még kajálsz, stb. Én is utazok minden mozizásért 25 kmt, ami önmagában 1500 huf és még nem voltam moziban, nem ettem, stb. Ez egyfajta szórakozás, amit persze nem csinálhat mindenki heti rendszerességgel, de azért az emberek nagy része 1-1 bemutató alapján el tudja dönteni, hogy megéri-e jegyet váltani az adott filmre, avagy sem. Ami még a legnagyobb baj, bár erről már írtam az elmélkedős posztjaim egyikében, hogy sokan "ökörködni" járnak moziba, amivel zavarnak csomó filmezőt, de nem kanyarodok el ide.

Amúgy ha már itt tartunk, előfordul az is, hogy valami félévet csúszik, akkor ha belegondol az ember, és ha vesz eredeti filmeket, már jobban megéri kintről megrendelni DVD-n. Többször újranézhető, stb, de ezt mindenki tudja. Itt most nem féléves csúszásról lesz gond, hanem néhány hétről, ami így is gáz, de lehet az is, hogy be sem mutatja filmjeit itthon a Warner. Én már csak abban reménykedek, hogy ez a DVD kiadásokra nem lesz hatással, mert akkor tényleg fogom tépni a hajam. Már ami maradt tegnaptól. :)

Névtelen 11:59 >> várhatnának, míg felteszik a camot? Ez totális hülyeség, bár nekem az egész cam az, és számomra érthetetlen, hogy nézhetnek ilyet az emberek. Mondjuk egy látványos háborús filmet milyen jó csörgő hanggal nézni otthon. Hát kb 2 perc után beleállítanám a kisbaltát a hangrendszerbe :D

Névtelen írta...

Nem egészen a mozis témára vonatkozik hanem inkább a dvd hd letöltésre próbál megoldást kínálni tehát lehet úgy is csinálni ahogy a Warner most vagy pedig mint a Netflix parancsoljatok

www.digibiz.hu/europaba-keszul-a-filmkolcsonzo-orias/20110112

pár érdekesebb mondat:
a streamelt média Amerikában, a csúcsidőben a forgalom 43%-át teszi ki. Ennek közel fele, azaz az összforgalom 20%-a pedig a Netflix felhasználók filmletöltéseiből ered.

A három évvel ezelőtti 6,7 milliós előfizetői kör mára 17 millió körülire duzzadt

valamint iPhone-on és iPad-on is elérhető a 7.99 dolláros havi díjért. Plusz pár dollárért a postán keresztül pedig továbbra is jár a "korlátlan" DVD és Blu-ray kölcsönönzés.

A Netflixhez hasonló előfizetéses csomag azonban egyelőre csak a tervekben van: jelenleg az itthoni nagy szolgáltatóknál egy-egy filmért kell fizetni, melynek az összegét a következő havi számlához adják hozzá.

Megnéztem a T-home oldalán ilyen árak vannak Mozifilmek, koncertek: 498 Ft és 594 Ft ez egy film kölcsönzése mért érzem megint a lehúzás szagot? Ami most elfogadható nálunk az a HBO On Demand csomag havi 890Ft bár az is csak úgy hogy mellé kérsz egy HBO MaxPak előfizetést ami már 2500Ft a kettő egyűt már 3390 bár még így is belefér de azért ez már megint a kinti ár duplája. De az is érdekes ezekről a hírekről valahogy sose lehet annyit hallani itthon mint a szemét letöltőkről.

függő_offline írta...

Hm, ebben igazad van, főleg az utolsó mondatban. Nem kapnak az ilyen dolgok itthon elég reklámot, és mondjuk az a 498 és 594 Ft akár nem is lenne sok, de ami igazán durva, hogy tényleg duplája, holott a fizetések pedig? Erről is lehetne napokat beszélni, a lényeg, hogy nem minden úgy működik, mint ahogyan kellene. És még mindig az a véleményem, hogy a moziba járókat szívatja meg a Warner ezen döntésével. Mind1, ez van...

Amy írta...

Teljesen igazad van abban, hogy nem kéne kamerás filmeket nézni, de sajnos nem mindenki teheti meg azt, hogy hetente moziba jár.. Nincs rendesen fizető állás, de minden egyre drágább...

függő_offline írta...

Igen, tisztában vagyok vele, hogy nem mindenki teheti meg. De akkor sem az a megoldás, hogy camot kell nézni. Legalábbis szerintem :) Mondom én, hogy türelem, aki elég türelmetlen ember, de ha kell, várok.

Névtelen írta...

A legjobb filmeket moziban nézem meg. Ritkán van jó film, évente 1-2...
1-2X néztem kamerásat, remélem sohatöbbet, csak idő rablás, a legjobbakat úgyis 1080P-ben kell megnézni, rendezői változatban

Névtelen írta...

Én lopok? Megvenném 10 mozijegy áráért is, letojom a lóvét egy jó filmért, de nem tudom megvenni csak fél évvel később. Én moziba nem megyek. Mert nem szeretem a hangzavart, és 10 szer meg akarom nézni a jó jeleneteket. És 5X egymás után a filmet.
Az lop, aki ebben gátol, és arra kényszerít, hogy más úton jussak hozzá a szórakozásomhoz. Régiókódok meg a többi. Annak örülök hogy a Samsung S2 még nem kapható az amcsinkál csak az EU-ban. Így kéne a filmekkel is, és akkor ők lopnák a filmet, nem én. Köcsögök

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból