2011. szeptember 7., szerda

Itt a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó új évadja!

Atlantic City, 1921. A szesztilalom idején meggazdagodott városban Nucky Thompson kemény árat fizet azért, hogy megszerezte a hatalmat „a világ játszóterén”. Bár az 1920-as választás véget ért, Nucky a választási csalást vizsgáló szövetségi nyomozás kellős közepén találja magát – miközben legközelebbi szövetségesei is ellene fordulnak. Vagyis itt a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó második évadja. Előzetes.

A Steve Buscemi főszereplésével készült második szezon az amerikai premier másnapján, szeptember 26-án nyit az HBO GO és az HBO On Demand filmtárban, majd hetente, szintén az amerikai premier másnapján érkeznek az újabb részek.

Október 3-tól hétfő esténként, dupla részekkel újra műsoron a sorozat első évadja. Az új szezon első epizódja október 22-én KÓDOLATLANUL látható az HBO-n, majd a 12 epizódos új évad november 14-től, hétfő esténként érkezik az HBO-ra. A tovább mögött egy rakat hivatalos kép és infó a második évadhoz.

Itt a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó új évadja!

A Terence Winter (a Maffiózók Emmy-díjas írója és vezető producere) és Martin Scorsese (A tégla Oscar-díjas rendezője) által jegyzett Boardwalk Empire - Gengszterkorzó kitörő siker volt az HBO-n, a legnézettebb sorozatpremierrel az utóbbi közel egy évtizedben, és átlagosan 10,7 millió nézővel epizódonként. A kritikusok elismerését is kivívta: a Time magazin „az év legjobb új filmdrámájának” nevezte, a People magazin szerint „kihagyhatatlan”, és Steve Buscemi „briliáns, brutálisan vicces alakítását” is méltatta. A The Hollywood Reporter szerint „új mércét jelent a műfajban”, a The Philadelphia Inquirer pedig „a tévés műfaj csúcsteljesítménye” jelzővel illette.

Az HBO saját gyártású szériája jól szerepel a díjátadókon is: két Golden Globe-díjat már bezsebelt, a 2011-es Emmy-gálán pedig tizennyolc kategóriában esélyes – többek között a Legjobb drámasorozat, a Legjobb férfi főszereplő (Steve Buscemi) és a Legjobb rendező (Jeremy Podeswa és Martin Scorsese) címért száll versenybe a szeptember 18-i díjátadón, amelyet az HBO idén is élőben közvetít. A siker a történet folytatására buzdította a stábot. A Gengszterkorzó forgatókönyvírója, Terence Winter elárulta, hogy öt-hat évadra tervezi a történetet. Állítólag már kitalálta a befejezést is, de erről csak annyit árult el, hogy mivel ez a gengszterek világa, nem mindenki jár majd jól…

A drámasorozat első évadjában Atlantic City, New York és Chicago legsötétebb bugyraiba pillanthattunk be az 1920-as évek szesztilalmának idején. A szervezett bűnözés paradicsomában nemcsak a főszereplő gengszter és politikus Nucky Thompson mesterkedéseit ismerhettük meg, hanem szívszorító múltját, valamint a hozzá különböző szálakkal kapcsolódó Margaret, Jimmy, Al Capone, Van Alden, Eli és még jó néhány szereplő sorsát is. Az évad zárásakor olyan kérdések maradtak megválaszolatlanul, hogy vajon Van Alden folytatja-e ügynöki pályafutását, hogy Nuckynak sikerül-e megszerzi a kellő szavazatszámot, és hogy mit lép Jimmy, miután korábbi szövetségeseivel összerúgta a port és a családjával is megromlott a kapcsolata.

A Gengszterkorzó 12 új epizódja 1921-ben, néhány hónappal az első szezon történetének vége után játszódik. A választás megbundázásával Nucky Thompson (Steve Buscemi) és követői – köztük a Nucky által támogatott első világháborús, fiatal veterán Jimmy Darmody (Michael Pitt) – látszólag megszilárdították hatalmukat, ugyanis Nucky egyik emberét választották meg polgármesternek. Azonban a Chalky White (Michael Kenneth Williams) csempészraktára ellen intézett véres Ku Klux Klan-támadás után gyengülni kezd Nucky hatalma Atlantic Cityben – először a szövetségi ügynökök miatt, akik választási csalás vádjával letartóztatják és felforgatják az irodáját, majd saját belső körének, sőt még családjának tagjai miatt is elárulják: Jimmy apjához, Nucky mentorához, Louis Kaestner kapitányhoz (Dabney Coleman) csatlakoznak, hogy együtt megpróbáljanak végleg leszámolni Nuckyval. Mindeközben a többi gengszter – Arnold Rothstein (Michael Stuhlbarg), Lucky Luciano (Vincent Piazza), Meyer Lansky (Anatol Yusef) és Al Capone (Stephen Graham) – a színfalak mögött vár, és keresik a megfelelő alkalmat, hogy ők is megkaparinthassák a részüket Nucky „tortájából”.

A második évad még több gengsztert, további helyszíneket és újabb fordulatokat ígér. Az új szereplők közt fiatal hiénákat és tapasztalt vén rókákat is találunk. Újonnan érkezik például William Forsythe, aki a philadelphiai gengsztert, Manny Horowitzet alakítja majd. A színésztől nem idegen ez a világ, hiszen ő alakította Al Caponét is a The Untouchables című tévésorozatban, amely a Kevin Costner és Sean Connery főszereplésével készült, azonos című film alapján született még a 90-es években.

Ahogy a Gengszterkorzó első szezonjában, az újabb évadban is valós történelmi személyiségeket ismerhetünk meg. Ilyen lesz például az amerikai gengszter Benjamin „Bugsy” Siegel is, akit A doboz és a Kalandpark színésze, Michael Zegen kelt életre. Az utcagyerekként bemutatkozó, feltörekvő gengsztert Bennyként ismerjük meg, akinek hatalmas szerepe volt Los Angeles fejlődésében, az első kaszinók megnyitásában. A Maffiózók Corrado Sopranója, Dominic Chianese is feltűnik, ám a forgatókönyvíró Terence Winter szerint szinte felismerhetetlen lesz. A régi jó ismerősök viszont megmaradnak, így Richard Harrow, a Jack Huston által alakított karakter továbbra is a színen marad. Találkozunk Stephen Graham briliáns Al Caponéjával is, sőt Frank és Ralph nevű testvéreit is megismerhetjük. A második évadra a fiatal Heather Lindet is szerződtették, aki egy Katy nevű cselédet alakít majd.

A Boardwalk Empire - Gengszterkorzó második évadja szeptember 25-én debütál Amerikában, az HBO OD és az HBO GO filmtárban pedig már a premier másnapjától, szeptember 26-tól elérhető lesz az első epizód (eredeti nyelven, magyar felirattal), melyet hetente követ az újabb.

Az új évad november 14-től hétfő esténként látható az HBO-n.

Itt a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó új évadja! 02 Itt a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó új évadja! 03 Itt a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó új évadja! 04 Itt a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó új évadja! 05 Itt a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó új évadja! 06 Itt a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó új évadja! 07 Itt a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó új évadja! 08

Az HBO GO-ról:

Az HBO GO az HBO online filmtára. A nap 24 órájában, a hét bármely napján több mint százórányi tartalom elérhető: hollywoodi sikerfilmek, az amerikai HBO saját gyártású sorozatai, egyéb nagy sikerű szériák, dokumentumfilmek, koncertek és a magyar HBO legjobb saját gyártású produkciói szerepelnek a kínálatban. Bármikor megállítható, előre- vagy visszatekerhető műsor. Jelenleg a TARR Kft. kábeltévé- és HBO Maxpak-előfizetéssel rendelkező ügyfelei számára érhető el a szolgáltatás az HBO Maxpak csomag részeként. Év végéig azonban további szolgáltatók is bevezetik az HBO GO-t.

Az HBO On Demand-ről:

Az HBO On Demand az HBO házi filmtára. Korlátlan otthoni mozizás a nap 24 órájában, a hét bármely napján. Hetente frissülő kínálatában átlagosan 50 film és 70-75 sorozat közül, azaz kb. 140-150 órányi filmből és sorozatból válogathatnak a nézők. A filmeket bármikor megnézhetik, megállíthatják, visszatekerhetik, és akár egy későbbi időpontban is folytathatják. Jelenleg a UPC szolgáltatási területén, valamint a T-Home és az Invitel IPTV platformján érhető el az HBO On Demand.

HBO Sajtószoba

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Üdv!

Ha van információd, vagy lesz, ki fogod rakni az HBO Októberi / Novemberi premierjeit? Úgy mint az "Augusztusi-Szeptemberi" cikknél csináltad?

függő írta...

Ha elkezdek valamit, nem szeretem abbahagyni, úgyhogy mindenképpen jön, amint küldik a műsortervet. :) Tippre szerintem olyan 15-20-a körülre várd.

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból