2012. május 29., kedd

Díjeső a zuhogó esőben

Cannes. Heves villámlás, mennydörgés és zuhogó eső köszöntött vasárnap délután Cannes-ra, alaposan megnehezítve a bevonulást az ünnepélyes díjkiosztó gálára. Viharos volt a díjátadó is, mivel az előre borítékolható nyertesek mellett némelyik díj ugyanolyan hidegzuhanyként érte a közönséget, mint a zivatar. A fesztivál felénél sejteni lehetett, hogy az Arany Pálma Michael Haneke Amour (Love/Szerelem), Cristian Mungiu Dupla Dealuri (Beyond the Hills/A dombok mögött) és esetleg Leos Carax Holy Motors című alkotása között fog eldőlni.

Végül az osztrák direktornak Michael Hanekenek sikerült korábbi diadalára rádupláznia az Amour-al. A román rendező, Cristian Mungiu ezúttal a Legjobb Forgatókönyv díját kapta a Dupla Dealuriért. A román film főszereplői Cristina Flutur és Cosmina Stratan megosztva kapták meg a Legjobb Női Alakítás díját.

Díjeső a zuhogó esőben

Számítani lehetett Thomas Vinterberg Jagten (The Hunt/A vadászat) című filmjének főszerepért Mads Mikkelsen szintén megérdemelt Legjobb Férfi Alakítás díjára is. A Zsűri Díja Ken Loach jól megírt és finom humorral fűszerezett alkotását a The Angels' Share-t (Az angyalok részesedése) illette.

Szövegforrás: Észak-Magyarország (hétfő), Váró Kata Anna

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból