2012. május 23., szerda

Újat mutat, 90 évesen is

Doherty csalódás, de Resnais még mindig meg tud lepni. Cannes. Peter Doherty zenészként, költőként indult, de inkább kábítószerbotrányairól, a törvénnyel való összeütközéseiről és Kate Moss-szal való viharos kapcsolatáról vált hírhedetté.

Újat mutat, 90 évesen is

Sylvie Verheyde Confession of a Child of the Century (Az évszázad gyermekének vallomása) című filmjében Charlotte Gainsbourg oldalán bizonyíthatta volna, hogy színészként is legalább annyira megállja helyét, mint zenészként és botrányhősként, de ez ezúttal nem sikerült neki. Az álmosító kosztümös filmbe jól illett a szétcsúszott külsejű Doherty, mint a tizenkilencedik század eleji dekadens figura, aki éppen szerelmi bánatban készül belehalni, de az összhatáshoz kellett volna némi színészi teljesítmény is. Ha már színészi játékról van szó, igazi mesterkurzus Alain Resnais legújabb filmje a Vous n'avez encore rien vu (You ain't seen nothin' yet/Még semmit sem láttál), amelyben remek színészek (többek közt: Lambert Wilson, Michel Piccoli, Sabine Azéma) tolmácsolják Orfeusz és Euridiké történetét és rendkívül leleményesen keveredik a film és a színház.

Igazi meglepetés ez a még mindig borongós reggelen, főképp azért, mert Resnais előző filmje engem kifejezetten idegesített. A Vous n'avez encore rien vu című versenyfilmje azonban bebizonyította, hogy a Szerelem, Hirosima és a Tavaly Marienbadban 90 éves rendezője még mindig képes újat mutatni.

Szövegforrás: Észak-Magyarország (kedd), Váró Kata Anna

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból