2012. szeptember 20., csütörtök

Jön a Gengszterkorzó harmadik évadja az HBO-n

Október 8-án indul az HBO saját gyártású sikersorozata, az Emmy- és Golden Globe-díjas Boardwalk Empire - Gengszterkorzó harmadik évadja. Újabb tizenkét részt tölthetünk a húszas évek Atlantic Cityjének urával (Steve Buscemi), képet kapva a városban folyó maffiaügyletekről és politikai stiklikről.

Jön a Gengszterkorzó harmadik évadja az HBO-n

Az Emmy-díjas Terence Winter és az Oscar-díjas Martin Scorsese sorozata, a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó már indulása előtt óriási feltűnést keltett, és az első két évad rá is szolgált a megkülönböztetett figyelemre: a sorozat csupán 2011-ben nyolc Emmy-díjat és két Golden Globe-ot nyert (közte a Legjobb drámasorozatnak járó elismerést), idén pedig 12 jelöléssel várja a szeptember 23-i Emmy-díjátadót, melyet az HBO idén is élőben közvetít.

A maga 10,7 milliós átlag nézőszámával a Gengszterkorzó még mindig az HBO egyik legnézettebb produkciója, a széria azonban nemcsak a nézők, hanem a kritikusok tetszését is elnyerte: a Daily News például a jelenlegi tévésorozatok egyik legjobbjának nevezte, az Entertainment Weekly pedig úgy fogalmazott, "ha egy dráma ennyire jó, az már szinte törvényt sért".

A sikert látva nem meglepő, hogy az HBO hamar berendelte a harmadik szezont is: "Az első évad diadalmenete után kíváncsi voltam rá, hogy Terry Winter, Martin Scorsese és a ragyogó stáb többi tagja mit tud még kihozni a történetből, de továbbra is felülmúlta a legmagasabb elvárásaimat. Ráadásul a média és a nézők visszajelzései is több mint kielégítők" - mondta Michael Lombardo, az HBO programigazgatója.

A történetről:

A szesztilalom idején, az 1920-as évek Atlantic Cityjében játszódó történet középpontjában a valós személyről mintázott Enoch „Nucky” Thompson (a Golden Globe-díjas Steve Buscemi) áll, aki részben politikusként, részben gengszterként uralja a várost. Miután a sorozatot Nelson Johnson Boardwalk Empire: The Birth, High Times and Corruption of Atlantic City című történeti munkája ihlette, a széria számos valós személyt és megtörtént eseményt vonultat fel, ezeket tarkítja fiktív elemekkel.

Az októberben képernyőre kerülő harmadik évad tizenhat hónappal az előző szezon eseményei után, 1923-ban játszódik. Bár az amerikai gazdaság éppen fellendülőben van, az alkoholhoz egyre nehezebb hozzájutni, így a szeszcsempészek között is kiélezettebb a harc, egyre gyakoribbak az erőszakos cselekedetek, az egymás közötti leszámolások. Vagyis Al Capone és társai kitűntetett szerephez jutnak az új évadban, hiszen ráadásul még nagyobb nyomást kell gyakorolniuk Nuckyra is. Atlantic City ura új ellenfelet is kap Gyp Rosetti (Bobby Cannavale) személyében - aki megpróbálja tönkretenni az üzletét -, így kénytelen teret engedni a benne rejlő brutalitásnak. Közben magánéleti gondjai is adódnak, a második szezon fináléjában feleségül vett Margarettel (Kelly MacDonald) ugyanis megromlott a házassága, miután a nő a férje vagyonából nem keveset a templomra ruházott.

Az ismert karakterek:

A harmadik szezonra visszatérnek a már ismert karakterek, kivéve persze Jimmyt (Michael Pitt), akit az előző évad végén lelőttek.

Nuckyt továbbra is Steve Buscemi alakítja, aki független filmektől (a Coen testvérek több alkotása, Mystery Train, Levesben) a nagy költségvetésű közönségsikerekig (Con Air - A fegyencjárat, Armageddon) sok mindenben feltűnt már, és a Gengszterkorzó írójának előző sorozatában, a Maffiózókban is láthatta a közönség.

Feleségét, a kétgyermekes Margaret Schrodert az annak idején a Trainspottinggal feltűnt Kelly MacDonald játssza, az éppen új éjszakai klubot nyitó Chalky White szerepében pedig a Drót Omarját, Michael Kenneth Williamst láthatjuk.

Nucky régi barátját, Jimmy édesanyját Gretchen Mol (Az első szexikon) formálja meg, aki fia halála után bordélyházat nyit. Visszatér a háborúban megsérült, ezért állandóan maszkot viselő Richard Harrow (Jack Huston - A kívülálló) is, aki a harmadik évadban bosszút áll Jimmy haláláért és beleszeret egy háborús veterán lányába.

Viszontláthatjuk Nucky testvérét, a seriffként dolgozó Elit (Shea Whigham - A zsaruk becsülete) is, aki éppen próbál békét kötni fivérével. Nelson Van Alden ügynököt újabban kísérti a nagy pénz, az új évad egyik kérdése, hogy megvesztegethetővé válik-e - őt továbbra is A szabadság útjaiért Oscar-díjra jelölt Michael Shannon személyesíti meg.

Az új szereplők:

Új karakterként jelenik meg a már említett Gyp Rosetti, akit az Emmy-díjas, számos sorozatban látott Bobby Cannavale (Will és Grace, Döglött akták, Jackie nővér) alakít. Nucky azonban nemcsak új ellenfélre, de Billie Kent személyében új barátnőre is szert tesz - őt a fiatal színésznő, Meg Chambers Steedle játssza, akinek ez az első komolyabb színészi munkája.

A chicagói gengszterek között - Al Capone mellett - új emberként tűnik fel Dean O’Banion, akit a Kecskebűvölőkben és az Éli könyvében is látott Arron Shiver kelt életre; és felbukkan a korrupt Gaston Means (Stephen Root - Nem vénnek való vidék) is, aki Nucky és az igazságügyi miniszter, Harry Daugherty között közvetít.

Az alkotók:

A széria alkotója a négyszeres Emmy-díjas Terence Winter, aki az HBO nagysikerű sorozatához, a Maffiózókhoz (The Sopranos) huszonöt epizód megírásával járult hozzá, korábban pedig a Xena, a harcos hercegnőbe és a Flipperbe is bedolgozott.

A vezető producerek között találjuk többek között a pilotot rendező Martin Scorsesét és Mark Wahlberget, aki az HBO több sorozatánál (Törtetők, Kergetjük az amerikai álmot, In Treatment) dolgozott már hasonló minőségben - mint ahogy a szintén vezető produceri feladatokat ellátó Timothy Van Patten is, aki pedig a The Pacific - A hős alakulat munkálatait felügyelte korábban.

A Gengszterkorzó tizenkét részes harmadik évadja (szinkronosan) október 8-tól hétfő esténként 21 órától látható az HBO-n. A sorozat új részei (feliratosan) szeptember 17-től kezdve az amerikai premier másnapjától elérhetők az HBO GO és az HBO On Demand filmtárban.

A sorozat teljes második évadja megtalálható az HBO GO-n és az HBO On Demanden.

Forrás: HBO Sajtószoba

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból