2013. szeptember 3., kedd

Michelle Williams a Suite Francaise első hivatalos képén

Saul Dibb rendező épphogy befejezte új drámája, a Suite Francaise forgatását, a The Hollywood Reporter máris meghozta hozzá az első hivatalos képet, amelyen Michelle Williamst vehetitek szemügyre.

_OSF0145-3.orf

A stáb Brüsszelben dolgozott egész nyár folyamán, vagyis júniustól augusztusig, ahol Matthias Schoenaerts (Rozsda és csont), Kristin Scott Thomas (Csak Isten bocsáthat meg), Sam Riley (Úton) és Ruth Wilson (A magányos lovas) is jelen volt.

Eme $20 milliós költségvetésű dráma mögött a francia TF1 Droits Audiovisuels, az Entertainment One, a The Weinstein Company és a BBC Films állnak.

A történet szerint az 1940-es években járunk, alapjait pedig Irene Nemirovsky francia regényíró munkája szolgáltatta. Lucile Angelliert követik nyomon az események, aki hadifogoly férjéről várja a hírt, miközben otthon anyósa zsarnokoskodik. Csakhogy amikor a párizsi menekültek kisvárosát elözönlik egy német ezred katonái, a falusiak élete és otthonaik is a feje tetejére állnak.

A TF1 DA szerezte meg a regény megfilmesítési jogait még 2007-ben, a rendezői székbe pedig Dibbet (A hercegnő) győzték meg, aki Matt Charmannal közösen álmodta papírra a forgatókönyvet. A Suite Francaise egyébként egy francia-angol-belga koprodukcióban valósult meg, amelyet Észak-Amerikában, Dél-Amerikába, Ausztráliában, Oroszországban és Németországban a The Weinstein Company hoz forgalomba.

A TF1 eladásokkal foglalkozó képviselője már értékesítette a filmet a Benelux államokba (Dutch Film Works), Skandináviába (Nordisk Film), Svájcba (Pathe), Izraelbe (Lev Cinema) és Portugáliába (Lusomundo) is, de rajtuk kívül másokkal is folynak a tárgyalások.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból