2011. február 15., kedd

Frankenweenie hivatalos történet és egyéb részletek

Frankenweenie hivatalos történet és egyéb részletek

A Frankenweenie premierdátumát nemrégiben módosították 2012. október 5-ére, és a Walt Disney Pictures kiadta Tim Burton stop-motion animációs filmjének hivatalos szinopszisát és további részleteket.

A kreatív géniusz, Tim Burton (Alice Csodaországban) hozza el nekünk a Frankenweenie-t, amely egy szívmelengető történet egy fiúról és kutyájáról. Miután váratlanul elvesztette kutyáját, Sparky-t, a fiatal Victor a tudomány erejét kihasználva úgy dönt, hogy visszahozza kedvencét az élők sorába néhány kisebb változtatással. Megpróbálja elrejteni a világ elől a saját maga által életre keltett kutyáját, de ha Sparky kiszabadul, Victor diáktársai, tanárai, sőt az egész város rájön, hogy nem egy átlagos kutyával állnak szemben.

A stop-motion technológiával készülő animációs filmet fekete-fehérben készítik el, majd később 3D-ben renderelik, ami a klasszikus stílust egy teljesen új élményszintre emelheti.

Lássunk még néhány Frankenweenie részletet:

  • Tim Burton eredeti tervei szerint úgy képzelte a Frankenweenie-t, mint egy teljes hosszúságú stop-motion animációs filmet. De költségvetési problémák miatt e helyett rendezett egy élőszereplős rövidfilmet 1984-ben.
  • A Frankenweenie olyan stop-motion technológiával készült Tim Burton alkotásokat fog követni, mint A halott menyasszony (Corpse Bride) és a Karácsonyi lidércnyomás (The Nightmare Before Christmas) – melyeket mellesleg Oscarra jelöltek.
  • Több mint 200 bábot és díszletet hoznak létre a filmhez.
  • A stáb négy olyan színészt sorakoztat fel, akik korábban már dolgoztak együtt valamilyen formában Burtonnel: Winona Ryder (Beetlejuice - Kísértethistória, Ollókezű Edward), Catherine O’Hara (Beetlejuice - Kísértethistória, Karácsonyi lidércnyomás), Martin Short (Támad a Mars!), és Martin Landau (Ed Wood, Az álmosvölgy legendája).
  • Számos karakter nevét – Victor, Elsa Van Helsing, Edgar "E" Gore és Mr. Burgermeister – régi klasszikus horrorfilmek ihlették.

2 megjegyzés:

gwen írta...

Várós :D

függő_offline írta...

Burton film, ne viccelj! :D

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból