2011. február 16., szerda

Guy Ritchie rendezheti a Xerxészt Zack Snyder helyett

Guy Ritchie rendezheti a Xerxészt Zack Snyder helyettA Vulture úgy informált, hogy a Warner Bros. tett egy ajánlatot Guy Ritchie-nek, hogy rendezze meg a Xerxes-t (Xerxész), mert többen úgy hiszik, hogy a 300 rendezője, Zack Synder visszautasítja majd a projektet.
Októberben bejelentették, hogy Zack Snyder rendezi Superman legújabb kalandjait a Warner Bros. számára, és egyes spekulációk szerint a Superman forgatókönyve sok munkát igényel, főleg a harmadik felvonás. Azt is beszélték, hogy Zack Snyder legújabb filmje, az Álomháború (Sucker Punch) nem állta meg a helyét a tesztvetítésen, így ez is lehet az oka, hogy a stúdió más rendezőre bízná a Xerxészt.
Függetlenül az előbb elhangzottaktól, a stúdió egy időben szeretné elkészíteni a Supermant és a Xerxészt, amely egyértelműen lehetetlenné tenné, hogy Zack Snyder foglaljon helyet mindkét projekt direktori székében.
Utoljára szeptemberben hallatott magáról a Xerxész, amikor Zack Synder elárulta, hogy félúton jár a forgatókönyvvel. Előtte júliusban került szóba, akkor fogott tollat Zack Snyder és Kurt Johnstad, hogy papírra álmodják Xerxész kalandjait. Nézzük, mit mondott Zack Snyder a Xerxész történetéről, amely sem folytatása, sem előzményfilmje nem lesz a 300-nak:
A film Themisztoklészt és az artemisiumi csatát mutatja be, amely ugyanazon a három napon történt, mint a thermopülai csata [amely alapján készült a 300]. A film elején gyorsan összefoglaljuk a perzsa háborúk kirobbanásának okait. Ezután a Maratoni csatával indul a film, majd visszatérünk Themisztoklészhoz, aki rájön, hogy a perzsák újra támadnak. Ezután pedig egy kis ízelítőt kapunk abból, hogy Xerxész miért is volt olyan, amilyen.
Egyelőre még nem világos, mikor indulnak el a Xerxész munkálatai, de a Guy Ritchie-nek tett ajánlatnak köszönhetően a vártnál hamarabb kamerának eshetnek.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ne a Xerxes maradjon Snyderé, ő ért ehhez a stílushoz! Bár tény, hogy ott a supermen, de a 300 féle film ég is csak az övé, és azt is halottam, hogy a Legend of the Guardians-t is akar majd folytatást csinálni. Mind jó filmek, de nem lehet egyszerre csinálni őket, és Guy ne nyúljon bele, bár mennyire is ügyes.

függő_offline írta...

Egyetértek, de a Warner elég pénzéhes, így minél hamarabb pénzt szeretne látni projektjeiből.

Ritchie mellett egyedül Sherlock Holmes szól, bár ha minden igaz, nem neki volt köszönhető a film fő sikere. Ritchie-nek van egy fura stílusa, ami a Blöffnél rohadt jól bevált, meg a Spíler se volt veszélyes, bár asszem azt egyik év január 1-jéjén néztük moziban, és volt fejfogás néha :D

Legendből jó ötlet a folytatás, és van is miből dolgozni, de végül tényleg jobb lenne, ha ő hozná egyéni stílusában Xerxész kalandjait.

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból