2011. február 17., csütörtök

Heti mozibemutatók (2011.02.17.)

Ha a múlthét simán csak izmos volt, ezt lazán hívhatjuk Schwarzeneggernek. Részemről befigyel A félszemű, a Fekete hattyún már túl vagyok, illetve A negyedik kap még egy esélyt nálam, a Gagyi mami 3. pedig nagyívben elkerülős.

  • A fa (The Tree), feliratos francia-ausztrál filmdráma. Szomorú történet egy fáról, egy ausztráliai farmon.
  • A félszemű (True Grit), feliratos amerikai westernfilm a Coen fivérektől, Jeff Bridges legfőbb szereplésével. Megnézzük, nagy Oscar-esélyes néhány kategóriában, bár sokat nem várok tőle.
  • A negyedik (I Am Number Four), feliratos amerikai sci-fi-akciófilm D.J. Caruso rendezőtől, Michael Bay produceri felügyelete mellett. Nézzük.
  • Fekete hattyú (Black Swan), feliratos amerikai dráma Natalie Portman *Oscar-díjas alakításával. Hatalmas élmény egyedi mozzanatokkal, mindenkinek ajánlom! Még a belettet nem kedvelőknek (jelen) is.
  • Gagyi mami - Mint két tojás (Big Mommas: Like Father, Like Son), szinkronizált amerikai vígjáték, melyben harmadjára is visszatér az Oscar-díj nélküli Martin Lawrence. Utolsó normális szerepe a Bad Boys 2-ben volt asszem.
  • Médiaország - a TV hatalma (Videocracy), színes-fekete/fehér svéd-dán-angol-finn dokumentumfilm egészen 2009-ből ideutaztatva.
  • New York, I Love You, feliratos francia-amerikai romantikus film, amit szintén régről, 2008-ból ástak elő.
  • Visszatérés Retrace, magyar-román játékfilm. Hűha! Nem is tudom, menjek-e?!

*természetesen csak spekuláció részemről.

5 megjegyzés:

gwen írta...

A fa
Mik vannak? Esküszöm nem tudom elképzelni hogy lehet jó filmet csinálni ebből a témából ....

függő_offline írta...

Szép sütemény... mit ne mondjak. A franciák amúgy is elmeroggyantak...

A Taxit, a Michel Vaillantot meg néhány gyöngyszemet leszámítva kimondottan traktáló filmeket csinálnak. A legutóbbi vagy 3 éve néztem, valami Topmodell a barátnőm, vagy mi a szar, de elkészültem tőle.

Luke írta...

Azért kicsit többről szól A fa, inkább egy családi dráma. Az apuka meghal, és a gyerekek meg az anya is más-más módon próbálják meg feldolgozni. A legkisebb lány úgy gondolja, hogy az apukája szelleme a kertben lévő fában él tovább, és ahogy fújja a szél a leveleket, hallja az apja suttogását. Szóval végül is ilyen értelemben tényleg a fa a "főszereplő", de azért nem egy favágóknak szóló oktatófilm.:D

gwen írta...

Mindjárt gondoltam. Így érthető. Lehet tudni kik szerepelnek majd benne?

függő írta...

Rájemdíbíztél? :P

Én igen: http://www.imdb.com/title/tt1496005/

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból