2011. március 22., kedd

Értékelés: Az igenember (Yes Man)

Az igenember

Carl Allen megtalálta a tuti módszert arra, hogyan tegye túl magát a válás és a kilátástalan munka gyötrelmein. A megoldás végtelen egyszerű: mondj igent mindenre! Gumikötélen leugrani egy hídról? Igen! Rábólintani a teleshop összes ajánlatára? Igen! Megtanulni koreaiul? Igen Felülni az első induló repülőgépre? Igen! Elnyerni álmaid csajának kezét? Igen! Felhőtlenül bolondozni az év egyik legmókásabb vígjátékában? Igen! A gumiarcú Jim Carrey testének minden egyes porcikáját bevetve alakítja az életbe fejest ugró Carlt, aki úgy dönt, mostantól minden kínálkozó lehetőséget megragad - főleg ha a lehetőségek között egy elbűvölő és szabad szellemű zenészlánnyal (Zooey Deschanel) való randizás is helyet kap.

Ezt nem hiszem el, épp tegnap néztem a 300-at, aztán Az igenembert, melynek első perceiben Jim Carrey a tékában milyen filmet akaszt le a polcról? Hát a 300-at… micsoda véletlen. Rögtön az elején úgy kezdeném, hogy a film, mellyel Carrey visszatér a vígjátékok világába, ami a legotthonosabb számára. Nagyon kellett neki anno ez a film, mert jócskán elkanászosodott, és kipróbálta magát más műfajban is, de véleményem szerint ez megy neki a legjobban.

Peyton Reed rendező a csajos vígjátékoktól elszakadva visszahozta nekünk Jim Carreyt, aki tipikus mozdulataival, grimaszaival és haláli dumáival röhögésre bírja a nézőt. Bár a film néhány része kimondottan nem tetszett, de azért ki lehetett bírni és az összkép fincsi lett. Itt most nem a komoly dolgokra gondoltam, hiszen az egyik legjobb része, hogy vígjátéknak titulálják, mégis vittek bele némi komolyságot, aminek még mondanivalója és tanulsága is van.

Zooey Deschanelt nem sok filmben láttam, pedig igazán nagyszerű színésznő, akinek jó néhány mókás és kevésbé mókás, de frankó pillanatot köszönhetünk, és Carreyvel egy olyan párost alakítanak, akiket jó érzés egy vásznon látni. Bradley Cooper ismét a jó barát szerepét kapta, és abszolút beleillett a közegbe, bár mondjuk a Normant alakító Rhys Darbyt sehogy se tudtam kedvelni.

A celluxos és a Red Bullos részeket egész egyszerűen imádtam, bár a motorozás és a legtöbb őrült cselekedet is feküdt nálam, így 10/7-nél lyukadtam ki vele anno, és most újranézve is.

  • IMDb
  • Magyar bemutató:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból