2011. március 8., kedd

Értékelés: Jackass 3D

Jackass 3D

Háromszor viccesebb. Háromszor hülyébb. Háromszor fájdalmasabb. A Jackass-srácok eddigi legeszementebb ámokfutásukkal térnek vissza. Jobb lesz, ha vigyázol, mert ezen a filmen úgy fogsz röhögni, hogy majd becsinálsz! Ezt garantálja Johnny Knoxville, aki görkorival a lábán megy szembe egy megvadult bikával, Bam Margera, aki elektromos sokkolók erdején vág keresztül vagy Steve-O, aki egy színültig töltött pottyantóson lovagolva hódítja meg az eget. Attól függően, hogy mennyire vagy bevállalós, választhatsz a film mozi- és bővített változata közül, amely telis-tele van olyan elképesztő felvételekkel, melyeket a filmszínházak már nem bírtak el. Szóval készülj fel az újabb hihetetlen és szókimondó őrültségre, melyet azok az idióták tálalnak, akiket úgy szeretsz – no persze, biztonságos távolból.

Hát, ezek bizony igazi állatok még mindig. Az előző két Jackass filmet is láttam, és azok szintén elég betegesek, de valahol meg mégiscsak az olcsó szórakoztatás nagyszerű példái. Alapjában véve nem vagyok az a minden nap vicces videókat nézegetős ember, de a Jackasst ki nem hagynám, ha már van egy ennyire őrült banda, aki még harmincon túl sem válik puhánnyá. Biztos vannak olyanok, akiket hidegen hagy a széria, de az MTV megfogta velük az Isten lábát.

Röhögésre felkészülni, amennyiben bírod az effajta, elég sokszor gusztustalan marhulásokat, ahol semmi sem tabu, mert ezek a srácok bizony nem riadnak vissza semmitől, ha egymás szívatásáról van szó.

A kamera belassítások bejövősek, és az ezer kép/másodpercnek köszönhetően minden apró reakciót tökéletesen átélhetünk. Ezen kívül minden produkciót körültekintően bemutatnak, semmiről sem maradunk le, mivel általában két kameraállásból is visszajátsszák nekünk az aktuális őrült cselekedetet. Ez megy 100 percen át, és az állatságok nagy részén jól szórakoztam, de került bele jó néhány olyan is, amit kimondottan nem tartottam viccesnek, ráadásul olykor ellaposodott a hangulat.

A 3D-ről nem tudok nyilatkozni, mert ez megmaradt nekem itthoni DVD-zésnek, bár kétlem, hogy sokat adott volna hozzá a 3D, szóval ennek kimondottan örülök, hogy nem kellett ilyenekkel terhelnem magam.

Kisebb listaszerű felsorolásban következnek a számomra legkedveltebb részek: A láthatatlan ember, a Jet Sky-s jelenet is nagyon zakkant, bár kicsit túlhypeolták a film előtt. A sugárhajtóműves ötlet nagyszerű és zsírul szemlélteti, mekkora erő lakozik egy ilyen gépezetben, de a lényeg, hogy hogyan hat egy emberre. A törpés kocsmás-verekedős jelenet szintén maradandó emlék, és mekkora poén, hogy nem tudták hova tenni a jelenlévők az ott történteket. A sokkoló sugárút önmagáért beszél, viszont szerencsésnek mondhatják magukat, mert mondjuk a bivalyos rész sem gyenge, de a főcím és a Lamborghini-s foghúzás és a zárójelenet sem igényel kommentárt.

A lényeg, hogy a srácok még mindig nagyon retardáltak, és nincs olyan dolog, amit be ne vállalnának, és Johnny Knoxville-t kimondottan bírom, mert hatalmas face. Az erős gyomor javasolt, ha fejedet adod rá, és az R-es korhatár besorolásnak is van jelentősége. Filmként nem igazán sorolható be, de olyan 10/6 mehet rá.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból