2012. október 31., szerda

Paul Giamatti és Billy Bob Thornton elteszik láb alól Kennedy elnököt?

CA.0525.too.big.fail.

Az Oscar-jelölt Paul Giamatti (A remény bajnoka), az Oscar-díjas Billy Bob Thornton (Pengeélen) és az ugyancsak Oscar-jelöléssel büszkélkedő Jacki Weaver (Animal Kingdom) lepacsiztak a John F. Kennedyről szóló film, a Parkland főbb szerepeire.

Tom Hanks és Gary Goetzman producálják a filmet az Exclusive Media mellett, akik a finanszírozást biztosítják. Utóbbi tett szert a Reclaiming History: The Assassination of President John F. Kennedy című könyv megfilmesítési jogaira, melyet a neves író és az egykori ügyész, Vincent Bugliosi szerzett.

Peter Landesman már elkészült a forgatókönyv adaptálásával, és a Parklanddel debütál a rendezők körében. A filmet igaz történet ihlette, és az 1963-as eseményeket mutatja be, amikor John F. Kennedy amerikai elnök ellen merényletet követtek el Dallasban a Parkland kórháznál.

A forgatás helyszínéül a Texas állambeli Austin fog szolgálni, és 2013-ban tervezik bemutatni a filmet, az elnök halálának (1963. november 22.) 50. évfordulójára időzítve. Az előbb említett dátum nem a film premierdátuma, csupán Kennedy halálának napja, ami szerencsés módon épp péntekre esik.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból