2013. augusztus 5., hétfő

Frances Ha dokfilmes világvégéje és koncertek a CineFesten

Korábban is olvashattatok már az ebbe a csokorba összegyűjtött filmekről, de mint tudjuk, ismétlés a tudás anyja, nézzünk pár infót felelevenítésképpen:

A Frances Ha premierje is Miskolcon lesz. Telluride, Toronto, Berlin és számos más fesztivál után a JCF hozza el Magyarországra a kultrendező, Noah Baumbach (A tintahal és a bálna, Greenberg) legújabb és legjobb filmjét, a Frances Hát is. A főszerepben a csodálatos Greta Gerwig.

Világvége. Sokak szerint ez minden idők egyik legjobb trilógiája, a záródarab meg zseniális: a Three Flavours of Cornetto harmadik részének, a The World's Endnek is Miskolcon lesz a magyarországi premierje. Vicces, friss, szokatlan, ügyesen keveri a műfajokat, szóval, mint Zalaba Ferenc is írja, erőteljes zavart okozhat az egyenfilmekre szokott hazai közönség tudatában. Rosamund Pike meg gyönyörű benne. A filmet nagy vásznon, tökéletes minőségben és ingyen láthatod, szeptemberben Miskolcon.

Frances Ha dokfilmes világvégéje és koncertek a CineFesten

A Dokfilmes versenyprogram már előállt.

Igazi ünnepi versenyprogramot választott ki az előzsűri: a 205 benevezett dokumentumfilmből 11 méreti meg magát a JCF-en. Láthatjuk Cannes, a DOK Leipzig, az amszterdami IDFA legjobbjait, megismerhetjük a legfrissebb dokfilmes trendeket. Megtudhatjuk például, mi lett a Gettómilliomos gyerekszereplőjével, hogyan élnek az amishok Lengyelországban, találkozhatunk bizarr halálkultusszal és kínai akrobatákkal. A Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon nemcsak a játékfilmes trendekről tájékozódhatsz, hanem a legizgalmasabb és legtartalmasabb dokukat is nálunk láthatod. A teljes lista itt tekinthető meg, azonban a további versenyfilmek bejelentésére csak augusztus 25. után kerül sor.

Sztárzenekarok

Alakul a fesztivál zenei programja! A teljesség igénye nélkül néhány fellépő: Paddy and the Rats, Heaven Street Seven, PUF, Mocsok Egy Kölykök, Odett, Kerekes Band, Compact Disco, Magashegyi Underground, Neo, Vad Fruttik és még sokan mások… A Jameson CineFest nemcsak filmfesztivál: ez Magyarország legnagyobb ingyenes zenei fesztiválja.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból