2013. október 7., hétfő

Alfonso Cuarón a Harry Potter spin-off felé Gravitálódik

CineFest idején ütötte fel fejét a hír, hogy készülnek a Harry Potter testvérfilmek, amelyek közül az egyik alapjait a J.K. Rowling által papírra vetett Legendás állatok és megfigyelésük (Fantastic Beasts and Where to Find Them) adja.

181445100VA00055_Gravity_Ne

Nos, öt nappal ezelőtt David Heymannel, a Harry Potter filmek producerével készített interjút az Entertainment Weekly, akiknek elárulta a Gravitáció (Gravity) Vörös Szőnyegén, hogy szívesen bízná a filmet Alfonso Cuarónra.

Cuarónnak nem idegen a varázslóvilág, hiszen ő jegyzi rendezőként a 2004-ben elkészült Harry Potter és az azkabani fogoly-t (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban). Egyelőre nem értem, hogy mi ez a láz csak azért, mert a Gravitáció állítólag jól sikerült, és még ha így is van, mitől lett Cuarón ekkora ász hirtelen?

Visszatérve a hírre, Heyman megerősítette, hogy e film fölött is producerként bábáskodik, és hogy Rowling még nem fejezte be a forgatókönyvet, de gőzerővel dolgozik rajta. Azt se feledjük, hogy ez nem a Harry Potter, itt nem Harryt, Ront és Hermionét követhetjük nyomon, viszont ugyanabban az univerzumban játszódik.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az lenne a tippem, hogy azért lett hirtelen ekkora ász Alfonso Cuarón, mert megrendezte minden idők egyik legjobb filmjét. Most néhány díjat biztos be fog zsebelni, ami növeli majd az eladhatóságát.

függő írta...

Igen, majd erről nyilatkozom akkor, ha láttam a filmet, de tételezzük fel, hogy így is van, viszont ettől még nem biztos, hogy ez a téma is feküdne neki. Oké, ott a harmadik Harry Potter film referenciának, de na... talán így már érted az aggályaimat. Írok egy példát: olyan ez, mintha James Cameronnak adnál egy művészfilmet. Nem tudna vele mit kezdeni. Vagy mégis? Ez már egy jó kérdés.

Névtelen írta...

Nekem nincsenek aggályaim Cuaront illetően, a Harry Potter univerzummal szemben viszont vannak, szerintem egyik Harry Potter film sem jó, de Cuaron ott is többet kihozott a filmből mint elődei és utódai.

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból