2013. október 21., hétfő

Értékelés: Vanishing on 7th Street

Vanishing on 7th Street

A filmben egy egész Földre kiterjedő elsötétülést láthatunk, melynek következtében rengeteg ember egyszerűen eltűnik. A 7. utcában összeverődik néhány túlélő, és megpróbálnak együtt szembenézni a horrorral. Hamarosan rájönnek, hogy lehet, hogy ők az utolsó emberek a Földön.

Különös élményben részesülsz, ha a Vanishing on 7th Streetre adod a fejed, vagy ha nem is maradéktalanul abban, sötétségben biztos. Egész rejtélyes módon közelítették meg a fő eseményt, amivel kíváncsivá tettek egy ideig, és sokáig bizonytalanságban tartják a nézőt, csak az a bökkenő, hogy egy idő után elfogyott a türelmem. Jó ötletnek bizonyult ezt a koncepciót alkalmazni, de tényleg csak egy darabig. Szimplán nem tudták hol a határ, mert így azt érték el, hogy a második felére csak a nagy büdös semmi maradt. Túl sok időt töltöttek semmittevéssel, és nehezen mozdulnak az események egyről a kettőre, aminek köszönhetően olyan, mintha megálltunk volna egy hosszú, egy ideig izgalmas, de később unalomba fulladós kitérőre.

Poszt-apok rajongó vagyok, így ezen a téren vannak elvárásaim, és ezeket csak halványan sikerült teljesíteni. Valamit viszont nem értek, pontosan azt, hogy Brad Anderson miért nem volt képes ettől többre, hiszen, a nevéhez fűződik néhány Fringe epizód rendezése, és a 2004-es A gépésszel (The Machinist) is odatette magát. A hangulat jelen esetben is hasonló, izgalomfaktorát tekintve közepes, és a félelemérzettel sem tudtak mit kezdeni. A vágás és a hanghatások néhol picit Lostos lett, de kimondottan jól állt a filmnek. Nagy tömegtermék lett még az iPhone4 telefon használata, villogtatták a Rohanásban és A dilemmában, ami most így hirtelen alatt bevillant.

Az egykori Hipervándor, vagyis Hayden Christensen most nem tudott teleportálni, pedig jól jött volna, ehelyett szaladgált a sötétben, és fogjuk rá, hogy vállára kapta ezt a nem sok szereplőt felvonultató sci-fit. Thandie Newton és Jacob Latimore teljesítette dolgát, de semmi extrát nem adta hozzá.

Komolyan, a Cloverfield óta nem tudtak normális misztikus-felcsigázó filmet csinálni, csak ilyen olcsóbb átlagcuccokat. Elméletileg $10 millióból gyúrták késszé, amihez mérten kihasználták a lehetőségeket, de a végeredményt mégsem tudom éljenezni. A promóképekkel elmehetnek a francba. Rég bosszantott fel így valami, de nem lövöm le a poént, majd meglátjátok. Az elején még erősebben indított, de végül egészen 4/10-ig süllyedtek pontjai.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból