2013. október 2., szerda

Készül a Narnia krónikái: Az ezüsttrón

Készül a Narnia krónikái Az ezüsttrón

A C.S. Lewis Company bejelentette, hogy a The Mark Gordon Companyvel közösen hozzák tető alá a Narnia krónikái: Az ezüsttrón (The Chronicles of Narnia: The Silver Chair) mozifilmet.

Az alapokat természetesen C.S. Lewis híres fantázia regénysorozata adja, pontosabban hatodik kötete, Az ezüsttrón, amely 1953-ban jelent meg negyedik kötetként, de később a szerző írt még két kötetet, amely időrendileg korábban játszódik, mint Az ezüsttrón cselekménye.

2005-ben $180 millióból elkészült a Narnia krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény (The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe), ami igen jövedelmező volt, hiszen világszinten $745 millióval gazdagította a Buena Vistát. Aztán 2008-ban elkészült az első folytatás, a Narnia krónikái - Caspian herceg (The Chronicles of Narnia: Prince Caspian), amelybe $225 milliót locsolt a Buena Vista, de világszinten már csak $419 milliót termelt, és ebből hazájának mindössze $141 milliót köszönhet, ami lényegében bukásként fogható fel. Rá két évre, 2010-ben a Fox vette szárnyai alá a franchise-t, így elkészült a Narnia krónikái: A Hajnalvándor útja (The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader), ami több szempontból is kifogásolható. Ez a film már csak $155 millióból készült, amelynek $415 milliót sikerült összekaparnia világszinten, ebből pedig csupán $104 millió folyt be hazájában.

Tehát hiába termelt az eddigi három rész $1,6 milliárd dollárt világszinten, az első részt leszámítva a többit bukásként könyvelte el a gyártó, ami abszolút érthető is. Egyelőre arról nincs információ, hogy ki áll még a projekt mögé, amely jelenleg csak tervezőasztalon létezik, de a tények szerint nem akarják befejezni a szériát.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból