2013. november 25., hétfő

Hazánkba két részletben érkezik A nimfomániás

Joe-ra (Charlotte Gainsbourg) egy nap egy sikátorban fekve a rideg utcakövön talál rá az éppen boltba igyekvő Seligman (Stellan Skarsgård). A fiatal nőt megverték, vérzik, és szemmel láthatóan segítségre szorul, ezért a férfi megsajnálja, és elviszi magához, hogy ápolja. Joe pedig mindennél őszintébben meséli el jóakarójának, miképp került abba a lehetetlen helyzetbe, ahogyan találkoztak. A nő nimfomániásnak diagnosztizálja magát, élményei pedig egészen a tinédzserkoráig nyúlnak vissza. Történetei között szót ejt édesapjáról, egy nagy szerelméről, és szeretőkről, de mindenekelőtt szexuális kalandjairól, amelyek bővelkednek extrémitásokban, zavarba ejtő helyzetekben, szexuális pózokban és játékokban, valamint vállalt perverziókban. Seligman megértően, ámde zavartan hallgatja a nőt és a történelemből, valamint a tudományból vett példákkal és tapasztalatokkal igyekszik értelmet adni a nő tetteinek.

Hazánkban két részletben érkezik A nimfomániás

Lars von Trier két részesre tervezett mozijában nyolc epizódban meséli el egy nő nimfomániássá válásának történetét. Trier az európai és skandináv filmgyártás legjelentősebb, legellentmondásosabb figurája, aki pályafutása során olyan filmeket készített, mint a Hullámtörés (Breaking the Waves), a Táncos a sötétben (Dancer in the Dark), a Dogville - A menedék (Dogville), vagy az Antikrisztus (Antichrist). Legutóbbi, Melankólia című drámája a rangos Cannes-i filmfesztiválon Arany Pálmát nyert, és megkapta az év legjobb európai filmjének járó Európa Filmdíjat is. Munkássága során a rendező a rendkívülit, a rendhagyót keresi, filmnyelvileg a hagyományostól eltérőt választja. Mostani, A nimfomániás című kétrészes mozija pályafutása legnagyobb vállalkozása, amelyben világsztárok sora segíti bemutatni a nézőnek a szexualitás extrémitásait, amely explicit jelenetei mellett ismét komoly tudományos-történeti kontextust is kap, ezzel szolgáltatva mélyebb rétegeket az erotikának.

Egyelőre nincs hír arról, hogy A nimfomániás (Nymphomaniac) két része milyen alcímet kap, annyi azonban már bizonyos, hogy az első rész január 16-án, a második rész pedig pár héttel később, február 6-án kerül a hazai mozikba. Az első rész 115, annak folytatása pedig 125 perces lesz.

Főszereplők: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Shia LaBeouf, Jamie Bell, Christian Slater, Uma Thurman, Willem Dafoe, Udo Kier, Jean-Marc Barr

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból