2013. november 26., kedd

Mi a helyzet A nimfomániás kétféle változatával?

A Zentropa, vagyis az egyik gyártó stúdió producere, Louise Vesth a Screen Dailynek adott interjújában taglalta A nimfomániással (Nymphomaniac) kapcsolatos terveiket.

Megtudhattuk tőle, hogy a négyórás változat Dániában nyit karácsonykor, majd pedig 2014 első negyedévében érkezik a többi - főként európai - országokba is. Hazánkba is két részletben érkezik, mint ahogyan azt a tegnapi hivatalos álláspont alapján olvashattátok. (Az első rész január 16-án, a második pedig február 6-án.)

Mi a helyzet A nimfomániás kétféle változatával

Eddig is tudtuk, hogy lesz egy 5,5 órás verzió is, a rendezői változat, de most már biztos, hogy ez csak hónapokkal később kerül a közönség elé. Vélhetőleg szintén két darabban, két 2,5 órás részre szedve. Ebben a változatban több közelképet kapunk a nemi szervekről, és hasonlók.

Szóba került még a korhatár besorolás is, bár már az első trailerrel sem szégyenlősködtek, szóval itthon a 18-as karika szinte biztosra vehető. Amerikában NC-17-et jósolnak, viszont a dánoknál lehet, hogy a 15+-ossal beérik.

A hosszabb változat esetében a forgalmazóra bízzák azt, hogy mit mennyire cenzúráznak, és hogy egyáltalán bemutatják-e. A film a Melankólia vágója, Molly Marlene Stensgaard kezében van, aki jelenleg a végső simításokat végzi rajta. Lars von Trier rendező viszont nem felügyeli a rövidebb verziót, amelynek csupán gyakorlati okai vannak.

Kreatív eredményeket ígérnek mindkét verziónál, ami már önmagában jól hangzik, hiszen aki ismeri a rendező munkásságát, tudja, hogy nem csupán feltűnési viszketegségről van szó.

Sőt szóba került a film marketingje is, ami tudatosan lett úgy felépítve, ahogyan. A sajtó egy része már láthatta a film rövidebb változatát, de decemberig embargós a véleményük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból