2009. január 29., csütörtök

A csajok háborúja

A csajok háborúja (Bride wars)
A történet főszereplői Liv (Kate Hudson) és Emma (Anne Hathaway), akik gyerekkoruk óta a legjobb barátnők. Minfig mindent együtt csináltak, így szinte természetes, hogy az eljegyzésük is ugyanakkor van. És így jöhet az álomesküvő: júniusban, a Pláza Hotelben. Azaz, csak jöhetne, mert egy baki folytán mindekttőjük esküvőjét hatodikára írják ki, így aztán kitör a csajok háborúja, mivel egyikük sem hajlandó lemondani sem a júniusról, sem a Plázáról. A lányok ezután egészen különös és kegyetlen módon igyekeznek a másiknak lépten nyomon keresztbe tenni, Emma például Livnek hála narancssárga lesz a szoláriumban, Liv pedig kék frizurát kap, és 3 kilót hízik Emma csokijaitól. De aztán az esküvő napján persze minden rendeződik, és a lányokból újra a legjobb barátnők lesznek, és mint kiderül a babát is ugyanakkorra várják, természetesen.

Összegzés: Egy újabb romantikus vígjáték, ami semmi újat nem nyúlt, és ráadásul nem is igazán vicces, mert minden poénnak szánt résznél azt érezzük, hogy ezt bizony már láttuk valahol, méghozzá nem is egyszer.

Értékelés: Sajnos a Csajok háborúja egy tipikus, klisékkel teli, vattacukor, tucatvígjáték. Semmi eredetiség, semmi ötletesség, előre kiszámítható poénok, és az egész film alatt talán 1-2szer ha nevetni van okunk, pedig ez állítólag egy vígjáték. Kate Hudson-től sajnos már megszoktuk az ilyeneket, Anne Hathaway-től viszont ennél sokkal többet várunk, mert ő egy nagyon jó színésznő, főlg drámai szerepekben, reméljük a Csajok háborúja csak egy egyszeri kis baki volt tőle, és továbbra is inkább minőségi filmekben fog játszani. Egy-két kó szót is mondjunk azért a végére: a mellékszereplők jók. Tényleg, én nevetni is csak rajtuk tudtam. Kiemelendő Bryan Greenberg (Nate), Kristen Johnston (Deb) és Michael Arden (Kevin), ők nagyon jók, de elég kevés szerepük van sajnos. És akkor a pontok: 1 pont a mellékszereplőkért, 1 a filmért, és 1-1 a lányokért, mert azért alapból mindkettőjüket bírom, és még egy pont azért mert nagyon jó szívű vagyok, tehát akkor 5/10, de ez a maximum. A Csajok háborúja olyan, mint a hidrogén; színtelen, szagtalan, gáz.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból