2009. január 30., péntek

Volt

Volt (Bolt)
Hát itt az új Walt Disney rajzfilm. Aminek főhőse ezúttal egy kutya, Volt, aki egy tévésorozat főszereplője gazdájával, Pennyvel, bár ő erről nem is tud. Aztán, mikor az egyik rész végén a gonosz Dr. Calico elrabolja Pennyt Volton úrrá lesz a pánik és kétségbeesetten indul gazdija keresésére. Útja során találkozik egy fekete macskával, Micivel és egy labdában guruló hörcsöggel, T-Rexszel. Így aztán a végén együt térnek célba, és térnek vissza Pennyhez, és Volt arra is rájön, hogy nem minden az, aminek látszik, de az igazi szeretet, az így is, úgy is igazi.

Összegzés: A Disney az elmúlt években többnyire csak szép csendesen kullog a Dreamworks és főképpen a Pixar nyomában, de úgy gondolták, hogy most majd az új fajta 3D-vel beújítanak, és ehhez egy helyes kutyus elég is lesz, akinek szinkronhangjához megnyerték John Travoltát, Penny hangjának pedig Miley "Hannah Montana" Cyrust. A baj csak az, hogy szerintem ez még nem elég a boldogsághoz.

Értékelés: A kicsik (10 éves korig kb.) biztos szeretni fogják, miért is ne tennék, egy aranyos fehér kutyus, egy cica, egy (úgy ahogy) jópofa hörcsög, és egy aranyos történet, és persze nem is Disney rajzfilm lenne, ha nem akarna valamit tanítani, hogy mit tanít, azt a történet leírás utolsó sorában említettem. És igazából pont ez a baj a rajzfilmmel, hogy végtelenül egyszerű és gyakorlatilag semmi vicces nincs benne ( vagyis a gyerekek számára biztos van, de aki már látott más rajzfilmet, vagy vígjátékot annak nem lesz vicces). Igazából úgy tűnik nekem, hogy magát a stúdiót sem érdekelte, hogy legyen történet vagy értelme a filmnek, mert gondolták, hogy a helyes állatkák és a 3D elég lesz magában is. Nem elég. De a szinkron jó volt. Kálloy Molnár Petiért nagy jó pont, Kautzky Armandért, bár csak rövid szerepe van szintén, az ő hangját mindig öröm hallani. De ez nekem még így is csak 5/10, olyan semmilyen volt. De nyílván csak szerintem, hiszen Oscar jelölt a Volt.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból