2009. február 20., péntek

A legjobb női főszereplők

Oscar 2009- Legjobb női főszereplő kategória

Tavaly kicsit izgalommentes volt a kategória, szinte biztos volt Marion Cotillard győzelme, idén viszont talán ez a legizgalmasabb kategória! Lássuk a jelölteket:

Angelina Jolie: Akárcsak férjét, minden bizonnyal őt sem kell bemutatni senkinek. De rá is igaz az, ami Bradre: a hírverés mögött napjaink egyik legjobb színésznője rejtőzik. Az idei a második Oscar jelölése, az első 2000-ben volt az Észvesztőben nyújtott alakításáért, szintén ebben a kategóriában, akkor a díjat is ő kapta. Ezúttal Clint Eastwood drámája, az Elcserélt életekben révén van itt. Hogy idén is ő fogja-e kapni a díjat, az pedig majd vasárnap kiderül.











Anne Hathaway: A 27 éves színésznőnek az idei az első jelölése, és bizony, kijelenthetjük, teljesen megérdemli! A Rachel getting marriedben ugyanis messze élete legjobbját játsza, és amikor nem szólal meg, akkor is annyira átjön és annyira erős, ahogy játszik, hogy azt nehéz szavakba önteni. Lehet, hogy vasárnap aranyba öntik...












Kate Winslet: A brit színésznőnek az idei a 6. (!) jelölése, de eddig egyiket sem sikerült díjra váltania. Most a Felolvasó révén van itt, amiért a Golden Globe-on már díjat is kapott. Sokak szerint most már igazán odaadhatná neki az Akadémia is, ráadásul egy a holokauszt idején játszódó drámáról van szó, amit eléggé kedvelnek is az illetékesek.













Melissa Leo: A 49 éves színésznőnek ez az első jelölése, amit a Frozen River főszerepéért kapott. A nagy nevek között némileg eltűnik, de, lehet, hogy ő lesz a végén a nevető ötödik.















Meryl Streep: Az, amit Meryl Streep csinál, nem nevezhető színészetnek. Valami sokkal sokkal több ennél, mert, minden szerepében úgy érezzük, hogy ez tényleg ő. Az idei a 15. (!!!) jelölése, eddig kettőt sikerült díjra váltania. Ezúttal a Kételyben nyújtott alakítása okán van itt, ahol is Aloysius Beauvier főnővért játszotta. Ha a díjat is megkapná érte, az még inkább feltenné az I-re a (már amúgy is rajta lévő) pontot.












Tippünk: Kate Winslet. Ez már a 6. jelölése, sokan szinte elvárják az Akadémiától, hogy most már díjat is adjanak neki. Ráadásul mindent meg is tett érte, hiszen a film témája is igen hálás, mert az Akadémia szereti az ilyen filmeket.

Kis kedvencünk: Anne Hathaway. Bár a Neveletlen hercegnőt és a Csajok háborúját csak nehezrn bocsájtjuk meg neki, a Rachel getting marriedben bizonyította, hogy fantasztikus színésznő. Még nagyon sok ilyen alakítást kérünk tőle! De mi már most is neki adnánk oda legszívesebben a díjat.

A nagy hiányzó: Cate Blanchett, a Benjamin Buttonben nyújtott alakításáért. Valószínűleg csak a nagy nevek miatt nem fért be idén a kategóriába, mert hatalmasat játszott a Benjaminban Daisy szerepében. Tavaly egyébként ott volt a jelöltek között az Elizabeth révén. Most nincs itt, de mi azért szeretjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból