2009. február 20., péntek

A legjobb női mellékszereplők

Oscar 2009- Legjobb női mellékszereplő kategória

A mai nap a hölgyeké. Tegnap elmaradt a bejegyzés, így mindkét kategória jelöltjeivel ma foglalkozunk, elsőként jöjjenek a mellékszereplő kategória jelöltjei:

Amy Adams: A gyönyörű szép kék szemű olasz színésznőnek az idei a második jelölése, az első 2006-ban volt, szintén ebben a kategóriában a Junebug című filmért. Idén a Kétely hozta meg számára a jelölést, melynek szereplői igen nagyot alkottak, hiszen 3 kategóriában indulnak négyen. Amy akár a kategória egyik esélyesének is tekinthető, hiszen elég valószínűtlen, hogy a Kétely színészcsapatát Oscar nélkül hagynák vasárnap, de, hogy ő kap-e, az majd kiderül.











Marisa Tomei: A 45 éves amerikai színésznőnek ez a 3. jelölése 1993 és 2002 után, előbbiért ráadásul a díjat is megkapta. Idén a Mickey Rourke nevével fémjelzett Pankrátor okán van itt, melyben Cassidyt, Mickey feleségét alakítja.















Penelopé Cruz: Egyértelműen a 35 éves spanyol szépség a kategória legismertebb tagja, az idei a második Oscar jelölése a 2007-es Volver után. Ezúttal Woody Allan új filmje, a Vicky, Christina, Barcelona hozta meg számára a jelölést, amelyben Maria-t, Javier Bardem feleségét alakítja.
















Taraji P. Henson: A 39 éves Washington-i születésű színésznőnek az idei az első jelölése, amelyet a Benjamin Button különös élete révén szerzett, melyben Benjamin nevelőanyját, Queenie-t játsza. Szerepe ugyan a filmben elég rövid, ám annál jelentősebb, és Taraji ki is hozza belőle a maximumot, de, hogy ez mire lesz elég, majd csak vasárnap derül ki...













Viola Davis: Szintén a Kétely okán van itt, melyben a főszereplő kisfiú édesanyját, Mrs. Millert játsza. Violanak szintén az idei az első jelölése.
















Tippünk: Penelopé Cruz. Vitathatatlanul a spanyol színésznő a kategória nagy esélyese, és egyben a legnépszerűbb tagja is. És jópáran már a Volverért odaadták volna neki a szobrocskát, könnyen lehet, hogy most oda is fogják.

Kis kedvencünk: Amy Adams. Bár talán a Kételyből neki van a legkevesebb esélye a sikerre, hiszen az ő szerepe a legkisebb a film jelöltjei közül. De mi örülnénk, ha ő kapná a díjat, mert nagyon szeretjük.

A nagy hiányzó: Evan Rachel Wood, szintén a Pankrátor miatt. A filmben Mickey Rourke lányát játsza, és a történet egyik fő eleme az apa-lánya kapcsolat, és ezeknél a jeleneteknél uralja is Evan a filmet. És őt is már nagyon régóta szeretjük.






















0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból