2009. február 18., szerda

A legjobb férfi főszereplők

Oscar 2009- Legjobb férfi főszereplő kategória

Következzék az urak főszereplő kategóriája, a jelöltek rövid bemutatásával:
Brad Pitt: Ha valaki abszolút filmes analfabéta is, őt biztos ismeri, ha máshonnan nem, hát a bulvárújságokból. De a nagy hírverés mögött egy zseniális színész rejtőzik, akinek a Benjamin Button különös élete meghozta idén második Oscar jelölését az 1996-os Tizenkét majom mellékszereplői nominálása után. Új filmje egyébként is nagy favorit a gálán; 13 kategóriában is indul az Akadémia elismeréséért.










Frank Langella: A 61 éves olasz-amerikai színésznek ez az első jelölése, a Frost/Nixon filmbeli teljesítményével érdemelte ki, amelyben teljes hitelességgel jeleníti meg a volt elnököt. Jelölése nem, győzelme viszont kicsit meglepő lenne, hiszen a jelöltek között körülötte van a legkisebb hírverés, de lehet, hogy ő lesz a nevető ötödik...









Mickey Rourke: Kétségkívül a tavalyi év legnagyobb visszatérője az 56 éves színész, aki a Pankrátorban nyújtott alakításával bizonyította, hogy ő bizony a legjobbak között van. A Golden Globe-ot már haza is vihette, és most az Oscar gálán is célba érhet, és díjra válthatja első jelölését.














Richard Jenkins: A 62 esztendős színésznek szintén ez az első Oscar jelölése, amit a Látogató című film főszerepe hozott meg számára. Több kisebb díjat és kritikusi elismerést már magáénak tudhat, azonban valószínűleg Frank Langellahoz hasonlóan ő is a meglepetés erejével nyerhet, de ki tudja, mi lesz vasárnap...













Sean Penn: A 49 éves színésznek az idei az ötödik (!) Oscar jelölése, eddig egyet sikerült díjra váltania, 2004-ben a Titokzatos folyó hozta meg neki szintén a főszereplő kategóriában a szobrocskát. Ezúttal egy életrajzi-politikai dráma, a Milk címszerepe okán van itt, és sokak szerint a második Oscar is könnyen hozzá kerülhet. Majd meglátjuk...













Tippünk: Sean Pennre fogadnánk. Az Akadémia kimondottan szereti mind az életrajzi, mind a politikai témájú filmeket, a Milk pedig mindkettő. És valószínűleg Sean Pennt is szeretik, legalábbis 5 jelölése erre enged következtetni.

Kis kedvencünk: Brad Pitt. A Benjamin Buttonnel a kétkedőknek is bebizonyította, hogy nem csak azért érdemes odafigyelni rá, mert Angelina Jolie férje, vagy mert 6-szoros apuka, hanem színészi képességei is figyelemre méltók. Ja, és ugye Angie már Oscar díjas, és akár vasárnap kétszeresen is az lehet (erről bővebben majd pénteken), így Bradnek is fel kell nőnie felesége mellé etekintetben.

A nagy hiányzó: Colin Farrell, az Erőszakikban nyújtott alakításáért. A film egyébként is zseniális, de nélküle sokkal kevésbé lenne az, élete eddigi legjobbját hozza benne. A Golden Globe-ot meg is kapta érte, de az Akadémia úgy látszik nem szereti őt eléggé... De az a tudat vigasztalhatja, hogy mi igen!


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból