2009. november 9., hétfő

Anthony Hopkins a Hemingway és Fuentesben

A Variety értesülései szerint Andy Garcia hatására Anthony Hopkins és Annette Bening (Nők) csatlakoznak hozzá a Hemingway és Fuentes szereplőgárdájához.

A rendező maga Garcia lesz, Ernest Hemingway unokájával, Hilaryvel közösen megalkotott forgatókönyvüket viszik vászonra.


A film az író azon két évtizedére fókuszál, melyek Kubában töltött barátja, Gregorio Fuentes társaságában. Ez idő alatt esett szerelembe egy olasz lánnyal, és inspirálta Az öreg halász és a tenger megírására.


Garcia Fuentes szerepét fogja betölteni, míg Annette Bening az író harmadik feleségét, Mary Welsh Hemingwayt alakíthatja majd.


Garcia már a ’70-es évek óta érdeklődik a téma iránt, mikor horgászszenvedélye révén találkozott néhány olyan halásszal, akik együtt dolgoztak Hemingwayjel Kubában, az 1940-50-es években. Ő maga így vall erről: „Személy szerint a legjobban az utolsó 20 éve érdekel, melyet Kubában töltött Gregorioval. Horgászásaim során megismerkedtem egy kubai horgásszal, aki ismerte Gregoriot azokból az időkből, mivel Fuentes akkoriban Havannában szervezett horgászversenyeket.”


Garcia tarsolyában már régóta pihen a forgatókönyv, de a 2005-ös El Tropico (The Lost City) miatt félretette a projektet. Az író unokájával egy közös barátjuk révén ismerkedtek meg, és így együtt megírtak egy forgatókönyvet Hemingway és Fuentes halászkalandjáról.


Anthony Hopkins leszereződésével Garcia reméli, hogy sikerül elegendő pénzt összeszednie, hogy jövő nyáron megkezdhessék a forgatási munkálatokat, a Karib-tenger partvidékén, méghozzá Ketchumban, Idahoban, ahol Hemingway végül öngyilkos lett.

5 megjegyzés:

rohej írta...

e

rohej írta...

Nem vagy valami friss, meg ahogy látom elég kevés a havi termés is, maradok a filmdroidnál és a filmbuzinál, ezek minden igényt kielégítenek.
Inkább csinálj horrorhírekkel foglalkozó oldalt, abból kevés van.

Luke írta...

Azért nem mondanám, hogy nem túl frissek a hírek, de persze szíved joga eldönteni, melyik filmes oldalt/oldalakat látogatod. Azért kösz, hogy benéztél hozzánk.:)

függő írta...

lehet próbálkozni, csinálj jobbat, frissebbet, hajrá :)

moo írta...

végülis csak 1-2 nappal hamarabb kapod meg a híreket itt, az említett oldalakhoz képest de nem is törődj vele:)

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból