2009. november 9., hétfő

DVD ajánló: Largo Winch – Az örökös (Largo Winch)

Az egész történet 1933. augusztus 13-án kezdődött egy bosznia-hercegovinai faluban, Nerio Winch hanyatlott sorsú gyerekként nevelkedett, saját szavai szerint, ám a későbbiekben azon kevés férfiak közé tartozott, akik képeset voltak megváltoztatni a világot, melyben élnek. Nerio nagy vállalati vezető, örökös nélkül. Elhatározta, hogy örökbe fogad egy fiút, akit az egész világtól eltitkolt, svájci iskolában taníttatta, titokban találkozgatott vele, még a jobb keze sem tudott róla. Nerio rejtélyes körülmények között meghal, ekkor kerül a képbe fogadott fia, Largo, aki más életmódot él, mint apja, de tisztességes ember. Kezdetét veszi egy őrületes hajsza, mindenkinek az ő vagyonára fáj a foga, senkiben sem bízhat meg, még apja jobb kezében sem, későbbiekben tanúi lehetünk autós üldözéseknek, kalandos verekedéseknek.

Akcióban és kalandban viszonylag dús, nem lehet unatkozni és végig érdekfeszítő történetszálat vezetnek fel, mindig várjuk mi a fog következni, csavarokkal teli, nem kiszámítható, ami a film előnyére válik. Itt megint csak a mi jelenlegi világunkra ismerhetünk rá a filmben, minden a pénz és a hatalom, az irányítási vágy körül forog, és mindezt olyan emberek akarják megszerezni, akik nem jogosultak rá, és képesek mindenre céljuk elérésének érdekében. Megszokhattunk már francia filmeknél, hogy jobban odafigyelnek a képi világra, gondolok a szűrők használatára, bizonyos kamerapozíciókra, amik tetszettek. A főszereplők megint csak tipikus francia filmre hajaznak, de nem volt senkivel baj, jól sikerült kiválasztásuk.

Erős közepes akció-kaland filmhez van szerencsénk, részemről 10/7 lett a pontozása. Aminek örülök, hogy nem moziban néztem, hanem itthon, ez az a tipikus vasárnap délutáni szórakoztatás közé sorolható film.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból