2009. november 25., szerda

A hét sztárja- Katie Cassidy

Még anno márciusban indítottam egy hét sztárja rovatot, ami azonban összesen egy posztot élt meg, Javier Bardemmel a főszerepben. Azonban úgy döntöttem, érdemes lenne újjáéleszteni a projektet, mivel személy szerint nemigen foglalkozunk a színészekkel/színésznőkkel, ez pedig egy jó lehetőség erre, így a továbbiakban minden héten jelentkezik majd a rovat, egy a születésnapját a héten ünneplő színésszel a középpontban. Ezúttal Katie Cassidyvel foglalkozunk, aki ma ünnepli 23. születésnapját.
Hősnőnk 1986. november 25-én született Los Angelesben Katherine Evelyn Anita Cassidy néven. Édesapja, David híres popsztár volt a ’70-es években, édesanyja, Sherry Williams pedig szupermodellként dolgozott. Sherry otthagyta karrierjét, hogy gyermekei nevelésének szentelhesse idejét férjével, Katie nevelőapjával, dr. Richard Benedonnal. Rokonságában olyan neveket találhatunk, mint unokatestvérei, Shaun Cassidy, aki forgatókönyv íróként, színészként és rendezőként is tevékenykedik, valamint Ryan, aki szintén megpróbálkozott a színészkedéssel, emellett pedig díszlettervező a fő foglalkozása. Apai nagyapja, Jack két Emmy-jelöléssel büszkélkedhet, felesége, Evelyn, és Katie anyai nagymamája, Shirley Jones is színésznő volt. Azt hiszem, ezekből máris nyilvánvalóvá válik, honnan örökölte Katie a szépségét és tehetségét.

Gyermekkorában Katie megpróbálkozott a gimnasztikával, zongorázni, gitározni és énekelni tanult, tánc- és színészeti órákat is vett, illetve a California Flyers csapatának ő volt az egyik pompon lánya. Főiskolai tanulmányait a közeli Calabasas Főiskolán kezdte meg, ahol elsőévesként szintén pompon lány volt. 2005-ben szerzett diplomát, majd modellkedni kezdett és tovább folytatta színészi tanulmányait. Mivel ennyire komoly művészcsaládban nőtt fel, természetes volt, hogy több mindennel is megpróbálkozott, felénekelte édesapja híres I Think I Love You (Azt hiszem, szeretlek) című dalát, illetve saját számokat is írt. Modellkedett az Abercrombie and Fitch és a Guess’s Rock and Republic divatcég számára is. Katie szerződést kötött az Artemis Recordsszal és így ismerte meg a Dream Street nevű fiúbandát, melynek egyik tagja, Greg Raposo megírta a We’re in Love (Szeretjük egymást) című dalt, mikor először randiztak, 2002-ben. Következő barátját, Jesse McCartneyt is ekkoriban ismerte meg, aki a She’s Not You (Ő nem te vagy) című dalát ajánlott a színésznőnek. Kapcsolatuk végül 2006-ban ért véget, mikor Katie 5 filmen dolgozott, majdhogynem egy időben.

Több sorozatban is feltűnt, láthattuk a Hetedik Mennyországban és a Szex, hazugság, szerelemben (Sex, Love & Secrets) is, a legnagyobb ismertséget azonban az Odaát 3. évadja hozta meg, melyben egy démon, Ruby karakterét játszotta. Ezután feltűnt a TV2-n jelenleg is futó Harper Sziget című sorozatban is, Trish szerepében, illetve ő játssza Ellát a Melrose Place remake-jébe, mely az amerikai CW műsorán látható.


Első horrorfilmje az Ismeretlen hívás volt, és alighogy a film megjelent, Katie máris Vancouverbe utazott egy újabb horror, a Fekete karácsony forgatására. Láthattuk őt a tavalyi Elrabolvában (Taken) is, illetve ő lesz az egyik főszereplője az áprilisban érkező Rémálom az Elm utcában remake-nek is, illetve a 2012-re várható Dallas mozifilmben ő játszhatja John Travolta filmbeli lányát, Lucy Ewingot.


Érdekességek:
  • Az Abercromie and Fitches munka volt az első modellszerződése.
  • Két klasszikus horrorfilm remake-jében is szerepelt, az Ismeretlen hívás eredetije 1979-es, a Fekete karácsonyé 1974-es.
  • Két nővére van Jenna és Jaime.
  • 2007-ben a Revenge of the Nerds remake-jében is feltűnt volna Adam Brody oldalán, azonban 3 heti munka után beszüntették a forgatást.
  • A kedvenc színe a fekete és a kék (egyébként nekem is).
  • A 2006-os Távkapcs című filmben, melyben Adam Sandler és Kate Beckinsale felnőtt lányát, Samanthát alakította nagy műmelleket kellett viselnie.
  • Katie 170 centi magas.
  • Becenevei: Bug (bogár) és K.
  • Kedvenc étele a céklás sushi, a kínai kaják és a sajtos makaróni.
  • Kedvenc édessége a jégnyalóka.
  • A suliban az algebra volt a kedvenc tantárgya.
  • Szabadidejét legszívesebben a barátaival tölti.
  • Kedvenc sportja a baseball.
  • Kedvenc színésze Josh Hartnett, kedvenc színésznője Natalie Portman és Julia Roberts.
  • Kedvenc filmje a Titanic és a Buliszervíz.
  • Kedvenc virága az orchidea.
  • Négy kutyája van: Doodle, Sophie, Jack és Maddox, valamint egy teknőse, Myrtle.
  • Katie nem szereti a kamu embereket, magát egy ijedős cicaként írja le, és a legfontosabb tulajdonság számára egy férfiban az, ha vicces, ugyanis nagyon szeret nevetni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból