2009. november 27., péntek

Robin Hood érkezik jövőre

Jövőre válik esedékessé a Russel Crowe főszereplésével elkészült Robin Hood filmváltozata. Melyről most többek között az is kiderült, hogy 2010. május 1-től mutatkozik be a hazai mozikban. Ezt a dátumot hazai forgalmazó jelentette be, viszont Amerikában csak május 14-től lenne a film? Ilyen szerencsések vagyunk?

Crowe mellett feltűnik még Cate Blanchett Lady Marion szerepében, a rendező pedig nem más, mint Ridley Scott, az ő nevéhez fűződik a több Oscar-díjas Gladiátor, a 2007-ben bemutatott Amerikai gengszter vagy a tavalyi Hazugságok hálója. A színész-rendező páros az előbb említett filmekben már dolgozott együtt.

A kalandfilm a kitűnő íjász életét mutatja be, aki saját maga megóvása érdekében képezte ki magát. Harcol a franciák ellen Richárd király hadseregében, majd a király halála után Nottinghambe sodorja útra. A város a zsarnok bíró uralma alatt vesztegel, aki irgalmatlan adóterhekkel terheli annak lakóit. Robin szerelmes lesz Lady Marionba, a tüzes özvegybe, aki kételkedik a fák közül érkezett keresztes vitéz szándékait illetően. Szintén hihetetlen a Lady számára, hogy ily jócselekedetet akar végrehajtani, hogy elnyeri a kezét és megmenti a városát a gonosz zsarnoksága alól. Robin bandát toboroz, melynek tagjai nem csak harcra termettek, de nagy indulatossággal habzsolják az életet. Portyáik során a szegényeket kerülik, és a gazdagokat, jómódúakat veszik célba, ezzel ösztönözve, hogy helyre tegyék a bíró igazságtalanságait. Az ország több évtizednyi háború után gyenge, az új király kimerült az uralkodáshoz, így ki van szolgáltatva a belső lázongásoknak és a várost érő fenyegetéseknek, így hősünkre és embereire még nagyobb kihívások várnak.

További forgatási képek a filmből:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból