2009. november 14., szombat

This Is It – Túl a $200 millión

Ma hozta nyilvánosságra a Sony Pictures Entertainment, hogy a Michael Jacksonról szóló film, a This Is It, világszerte már több, mint $200 milliót jövedelmezett. Ebből $61 milliót hazájában, míg $140 milliót a világ többi részén sikerült beszednie a jegypénztáraknál.

Jeff Blake, a Sony marketing igazgatója a következőket nyilatkozta a fent említettekkel kapcsolatban: „a mozilátogatók és a filmkritikusok is nagyon magukénak érzik Michael Jackson zenéjének ezt a fajta megünneplését. A film elsősorban Michael kreatív zsenialitását mutatja be, és világszerte nagy népszerűségnek örved, hiszen miközben Michael legnagyszerűbb dalait hallhatjuk, eddig soha nem látott módon nyerhetünk bepillantást a művészetébe. Kenny Ortega és a stáb remekül vitte vászonra, amint Michael egy igazi mesterművet alkot, és jó látni, hogy a nézők is annyira szeretik a filmet, mint ők.

A film Észak-Amerika mellett több más országban is rekordbevételt ért el: Japánban ($27,2 millió), az Egyesült Királyságban ($14,3 millió), Németországban ($12,1 millió), Franciaországban ($12,1 millió) és Ausztráliában ($7,2 milliót) zsebelhetett be.
A This Is It remek lehetőség a rajongóknak, nézőknek, bepillantást enged, Michael táncosaival a teltházas koncertsorozatára, melyet a londoni O2 Arénában rendeztek volna. A film március és június között készült, Michael teljes támogatása mellett, és mintegy 100 órányi anyagból lett összevágva, úgy mutatva be ez által Michaelt, ahogy még sosem láthattuk őt.

A This Is It az utolsó dokumentumfilm, amiben láthatjuk Michaelt munka közben, énekesként, táncosként, kreatív zseniként és nagyszerű művészként. A filmet Kenny Ortega rendezte, aki Michael egyik kreatív tanácsadója volt, illetve a színpadkép rendezéséért is ő lett volna a felelős. A film producerei Ortega mellett Randy Phillips és Paul Gongaware voltak, az executive producerek pedig John Branca és John McClain.


A film mellé a Sony Music Entertainment’s Colimbia és az Epic Label jóvoltából egy kétlemezes zenei albumot is megjelentetett a film mellé.


Véleményem: a fent leírtakat csak igazolni tudom, tényleg nagyszerű alkotás, még egyszer mondom, aki teheti és csak picit tetszik Michael zenéje, annak kötelező darab. Értékelésem itt olvasható.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból