2009. december 27., vasárnap

Értékelés: A hercegnő és a béka (The Princess and the Frog)


A hercegnő és a béka klasszikus története új megközelítésben. Változás a mese történelmében, hogy a jazz korszakába repít el minket, és New Orleansban játszódik a cselekmény, ahol a gonosz, Dr. Facilier békává változtatja a városba érkező Naveen herceget. Tiana hercegkisasszony, aki mit sem sejt, mágikus csókkal próbálja visszaváltoztatni a pórul járt herceget, de ő is békává változik. A voodoo varázslat megtöréséhez együtt kell felkutatniuk a voodoo nagy asszonyát, Odie mamát. Útjuk során sok-sok kalandban és kihívásban részesülnek és rengeteg mesebeli teremtményt ismernek meg.

A kis hableány és az Aladdin rendezőpárosától érkezett a szóban forgó mese, ami kilóg a sorból azzal, hogy nem a manapság már megszokott animációs mese, hanem a régi hagyományokat próbálják feleleveníteni. Nálam sikerült is, nagyon régen láttam ilyen jó mesét moziban, igazi élmény volt. Nagyon tetszett, az, amit dalok terén műveltek, rengeteg éneklés volt, ezt egy animációs mesében általában nem kapjuk meg ilyen színvonalakban, pedig a csöppségeket, akik ugyebár sokszor célközönség, jó irányba terelné. Szintén a mese javára írható, hogy nem volt benne sok gonoszság, mint ahogy, már megint az animációs mesékkel jövök, de azokban van jócskán.

Kiváló rajzokkal szembesülünk, jó nézni, hogy még azért a Disneynél vannak, akik értik a dolgukat, viszont amiért szomorú vagyok, hogy nem fogja az elvárt szintet hozni a kasszáknál, szóval nem sok remény van rá, hogy elözönlik majd a mozikat efféle alkotások. Először féltem, hogy módosítanak a történeten, de nem kell tőle tartani, jó irányba változtattak, végig érdekfeszítő storyja van. A szereplőket is öröm volt nézni, tisztára visszarepített gyerekkoromba, mikor ilyenek lepték el a TV-k képernyőjét.

Mindenképpen ajánlani tudom a mesét azoknak, akik szeretnének kicsit nosztalgiázni. Nem kell tőle elzárkózni, mert itt is mindenki az Alvin és a mókusok 2-re váltott jegyet, ezen alig voltunk, lehet, hogy ebben rejlik, az a bizonyos bevételi gond a tengerentúlon is. Viszont az én értékelésem 10/8-as lesz, várom, hogy jövő karácsonykor újranézhessem DVD-n a családdal. Egy Golden Globe jelölést már be is gyűjtött a mese, reméljük sikerül beváltania, igazán megérdemelné.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kár, hogy kihagytam :( remélem a héten tudom pótolni :)

függő írta...

bizony, jó kis múvi volt :)

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból