2009. december 1., kedd

Hamarosan elnyel minket egy Fekete lyuk


Joseph Kosinski és Sean Bailey (a hamarosan érkező Disneys Tron: Legacy rendező és producer párosa), összefogott Travis Beacham forgatókönyvíróval, hogy elkészítsék az 1979-es, két Oscarra jelölt Disneys sci-fi, a The Black Hole (A fekete lyuk) remake-jét. A film érdekessége, hogy a maga idejében ez volt a stúdió legdrágább alkotása.

Az eredeti film egy csapat űrutazót mutat be, akik a Palomino fedélzetén arra készülnek, hogy kiszabadítsák az egyik fekete lyukban lebegő Cygnus nevű űrhajót. A Cygnus fedélzetén hőseink egy tudóssal találkoznak, aki egy arc nélküli robothadsereget irányít, és, mint kiderül, csapata magára hagyta őt, miután az az ötlete támadt, hogy menjenek keresztül egy fekete lyukon. Az űrutazók hamarosan rájönnek, hogy a robotok valójában az eltűnt csapattagok maradványai, és az őrült tudós őket is fogságba akarja ejteni.

A készülő film részleteit egyelőre homály fedi, annyi azonban kiderült, hogy sokkal hangsúlyosabb szerepe lesz a fekete lyukkal kapcsolatos tudományos vélekedések bemutatásának, mint az eredeti filmben. Az eredeti alkotás sztárja, az Oscar-díjas Maximilian Schell is visszatér majd a készülő remake-ben.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból