2009. december 2., szerda

Paul Greengrass távozásáról

Mint tegnap megírtuk, Paul Greengrass rendező jelezte kiszállását a Bourne 4-ből, és erről a Varietynek ő maga is beszélt, sőt azt is elárulta, hogy hivatalosan még Matt Damon sem szerződött le a filmhez. Íme, a Greegrass-el készült interjú:

Jason Bourne már előttem is létezett, és remélem, hogy fog is folytatódni. Higgyék el, nincs nálam lelkesebb híve a franchise-nak. Örökké hálás leszek érte, hogy részt vehettem A Bourne-csapda és A Bourne ultimátum elkészítésében. Nagyon büszke vagyok ezekre a filmekre, és úgy érzem, meg volt bennük minden, ami szerintem egy minőségi nagyköltségvetésű mozihoz kell.

Azért nem vállaltam el harmadszorra is a rendezést, mert már egyszerűen nem éreztem akkora kihívásnak. Nem volt semmiféle nézeteltérés a Universallal. Nagyon nehéz volt visszautasítani, hogy újra a Bourne-családdal dolgozhassak, de megbeszéltük a dolgot, és hihetetlenül megértők és támogatók voltak. Volt szerencsém már négy filmet készíteni a Universalnak és biztosra veszem, hogy a kapcsolatunk még nem ért véget.

A második rész utolsó jelenetét George Nolfi írta, a harmadik mozinál pedig már az egész forgatókönyv az ő munkáját dícséri, Tony Gilroy és Scott Z. Burns közreműködésével.

Miután Nolfi kilépett a projektből, a stúdió Joshua Zetumert kérte fel egy újabb szkript megírására, de a film munkálatai jelenleg is állnak, pedig a megfilmesítési jogokat a producerek, Frank Marshall és Ben Smith birtokolják.

A Variety megkeresésére a stúdió egyik munkatársa a következőket nyilatkozta azzal kapcsolatban, hogy új rendezővel és új főszereplővel is elkészülne-e a film:

Semmiképp nem ez lenne az elsődleges szándékunk, de ez az eshetőség is szóba került. Ha van egy ilyen sikeres franchise-od, mint a Bourne, ami három részt megélt, természetes, hogy mindent megteszel, hogy a következő részre is egybe tartsd a csapatot. De Jason Bourne csak egy név, nem egy konkrét személy. A stúdió ugyanakkor kiemelten kezeli a film sorsát. Ha a szükség úgy hozza, ki fogunk találni más megoldást, hogy elkészülhessen a negyedik rész.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból