2009. december 20., vasárnap

Steven Spielberg véleménye az Avatarról

Ha van ember, akinek mindenki odafigyel a véleményére Holywoodban, akkor az kétség kívül Steven Spielberg. És, hogy miért?

Először is, Spielberg elképesztő tudással rendelkező rendező, aki ezen tudásának köszönhetően rendkívül pontosan és jól tudja megítélni a filmek tartalmát, karaktereit és hátterét. Másfelől pedig bámulatos érzéke van annak felismeréséhez, hogy mik azok, amik a nézők széles körében sikert arathatnak.

Íme, egy érdekes történet a Star Warsról, amit talán nem sokan ismernek. George Lucas elkészítette a film (természetesen a legelső részről, Az új reményről van szó) egy korai változatát Brian DePalma és Spielberg segítségével. Azonban valamit alaposan eltolhattak, ugyanis Mrs. Lucas a következő szavakkal "díjazta" férje és cimborái munkáját: "Ez a sci-fi filmek Várva várt szerelme (az 1975-ös Burt Reynolds főszereplésével készült filmre utal, eredeti címe At Long Last Love). Egyszerűen szörnyű." A dolog érdekessége, hogy a film ezen változatát maga a nagysasszony vágta össze, ezek szerint ő is eltolt valamit. Brian DePalma is kritikus szavakkal illette a filmet, és azt is megbánta, hogy segédkezett benne. Egyedül Spielberg volt az, aki hitte, hogy a Star Warsnak van jövője, mint mondotta: "Ez a film 100 millió dollárt fog jövedelmezni."

És, hogy mit gondol az Avatarról? Íme:

"Az utolsó alkalom, mikor ilyen érzésekkel jöttem ki a moziból, akkor volt, mikor először láttam a Star Warst."

Érdekes lehet, hogy vajon Marcia Lucas hogyan vélekedik a filmről, hátha valaki őt is megszólaltatja majd ezzel kapcsolatban.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból